donderdag, januari 27, 2022
HomeMediaLuister terug: Dutch Dance Talks - big room special met Martijn Rook...

Luister terug: Dutch Dance Talks – big room special met Martijn Rook en Daan Biemans

-

Aflevering 11 was een ode aan een van de meest bekende dance-genres: big room. Luisteraars en gastsprekers konden op donderdag 13 mei hun favoriete big room-track laten horen en vertellen waarom juist die zo speciaal is. Dutch Dance Talks gemist? De uitzending is hieronder in zijn geheel terug te luisteren.

Na een special over hardcore en een special over bass music, was het deze week de beurt aan het ongekend populaire genre big room. Welke tracks zijn echt iconisch? En welke artiesten zijn voor dit genre de pioniers?

Die vragen werden gesteld en beantwoord door Mark van Bergen en sidekicks Daan Coerver en Duarte Estrafalhote. On stage werden zij vergezeld door twee echte big room-liefhebbers: Martijn Rook en Daan Biemans. Ook zij vertelden over hun favoriete tracks, artiesten en herinneringen.

Dutch Dance Talks

Muzikale anekdotes

- Advertisement -

De eer van de eerste track ging deze aflevering naar Martijn, die een track van W&W & Blasterjaxx (Rocket) had gekozen. Martijn gaf aan wel fan te zijn van W&W: hij had ze ooit in een kroeg zien draaien en een jaar later zag hij ze voor groter publiek in de AFAS live. De eerste track viel ook in de smaak bij Daan Coerver: “Dan heb je zin om uit je plaat te gaan”.

De tweede track was ingestuurd door Mark, een echt nostalgisch nummer: Eric Prydz – Pjanoo. Hij heeft Eric Prydz live gezien op Tomorrowland en vertelde hoe deze dj bekend stond om zijn indrukwekkende shows. Zelfs digitaal, bij Tomorrowland Around the World kreeg hij het voor elkaar om de mensen omver te blazen met zijn show.

>> Zie ook: Inside Papilionem, de indrukwekkende virtuele festivalwereld van Tomorrowland Around The World

Avicii

Verder kwamen er ook bekende tracks voorbij van Martin Garrix, Sandro Silva met Quintino en natuurlijk Avicii. Daan Coerver vertelde over de eerste en laatste keer dat hij Avicii live zag, op Pinkpop. “Ik heb wel kippenvel, elke keer als ik iets van hem hoor.”

Clubhouse is vooralsnog enkel beschikbaar voor iPhone-bezitters. Dutch Dance Talks wordt echter opgenomen, zodat het ook na afloop voor iedereen terug te luisteren is. Zeker bij een muzikale sessie als deze wel zo fijn, dachten wij zo!

Luister terug: Dutch Dance Talks #11


Dutch Dance Talks #12: Trance Special

De 12e aflevering van DDT zal in het teken staan van trance, met Huis-gids Erwin Herkelman als eerste gast. Ook deze aflevering is het weer mogelijk om mee te praten en jouw favoriete tracks te laten horen. Ben je er ook bij? Volg TIOH op Facebook en blijf op de hoogte!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Geen Chinezen, wel allrounders: De DJ FACT Top 100 versus de DJ Mag Top 100

De verschillen tussen onze vorige week gelanceerde DJ FACT Top 100 en de laatste DJ Mag Top 100 zijn...

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...