Luister terug: Dutch Dance Talks – Hardcore Special met Da Mouth Of Madness en Rob Gee

-

Home » Media » Luister terug: Dutch Dance Talks – Hardcore Special met Da Mouth Of Madness en Rob Gee

De 8e aflevering van Dutch Dance Talks had een speciale invulling. Op donderdag 15 april konden de luisteraars, hosts en special guests hun favoriete track laten horen uit de hardcore. Dutch Dance Talks gemist? De uitzending is hieronder in zijn geheel terug te luisteren.

Muziek stond meer centraal dan ooit in deze 8e aflevering. Om de gloednieuwe Huisgenoot en hardcore specialist Joes Maas een vuurdoop te geven, richtten we de aandacht op zijn genre.

De host van de avond was Daan Coerver, met Joes en Huisbaas Mark van Bergen als sidekicks. Indy Witte en Huisgenoot Peter de Valck waren de dj’s van de avond. Zij werden on stage vergezeld door hardcore-legende Da Mouth Of Madness, die tijdens de aflevering ook zijn goede vriend Rob GEE erbij vroeg.

Dutch Dance Talks

Muzikale anekdotes

Wanneer er een legende met meer dan 25 jaar ervaring in de hardcore-scene aanwezig is, kan het niet anders dan dat er vele anekdotes gekoppeld zijn aan de tracks die gedraaid werden. Sietse van Dalen, zoals Da Mouth of Madness in het dagelijks leven heet, vertelde onder andere over hoe het uitgaansleven was in ’91-’92. Zijn eerste gekozen plaat was dan ook eentje uit de tijd dat hij zelf een gabber was: Wedlock – I’m The Fuck You Man.

Een van de grondleggers van hardcore in de Verenigde Staten, en goede vriend van Sietse, kwam als eerste uit het publiek on stage: Rob GEE. Hij bracht een van zijn eigen tracks ten gehore, toentertijd de eerste hardcore-track die in de Nederlandse hitlijsten verscheen: Rob GEE – Ecstasy, You Got What I Need.

Early vs. millennium

Tussen de tracks door kwamen ook gesprekken over het genre aan bod. Zo vergeleken de gasten early hardcore met millennium hardcore. Sietse gaf aan dat hij vernieuwingen in muziek altijd goed vindt, maar dat het niet altijd zijn smaak is. “Hardcore is een soort kapstok en er hangen allemaal haakjes aan. Jij bepaalt aan welk haakje jij je jas ophangt.”

Clubhouse is vooralsnog enkel beschikbaar voor iPhone-bezitters. Dutch Dance Talks wordt echter opgenomen, zodat het ook na afloop voor iedereen terug te luisteren is. Zeker bij een muzikale sessie als deze wel zo fijn, dachten wij zo!

Luister terug: Dutch Dance Talks #8


Dutch Dance Talks #9: Dutch Dance University Special – netwerk-afterparty

De 9e aflevering op 22 april staat in het teken van Dutch Dance University (DDU), de eigen elektronische muziek-conferentie van Fontys ACI (22-23 April). Bij wijze van ‘afterparty’ van dag 1 gaan we samen met studenten, jonge professionals en enkele sprekers van DDU in op de vraag: hoe bouw je een netwerk op in de dance-industrie? Ben je er ook bij? Check alvast onze Clubhouse-room.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Hardstyle en hardcore in februari: De tips van Mandy, Peter en Joes

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....