zaterdag, februari 24, 2024

Rock The House: de early hardstyle van Jones (podcast #4)

-

Home » Genres » Hardstyle » Rock The House: de early hardstyle van Jones (podcast #4)

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. In de vierde aflevering: Jones. Hij draaide al op vooraanstaande evenementen als Defqon.1, WiSH Outdoor en Q-Base en heeft zich de afgelopen 2 jaar helemaal toegelegd op zijn specialisme: early hardstyle. Zijn mix voor ons staat dan ook bol van de 'classic tracks' uit de periode 2007-2010.

Naam: Wouter Jansen
Woonplaats: Eindhoven
Leeftijd: 31
Label: Scantraxx, DJ’s United Red
Genre: (Early) Hardstyle

 

Rock The House #4: early hardstyle podcast by Jones by Our House on Mixcloud

Hoe zou je deze podcast zelf inleiden?
“Het is een mix met voornamelijk early hardstyle, uit de jaren 2007-2010. Dat is immers het genre waar ik me sinds 2 jaar op focus omdat deze zogenaamde ‘classic hardstyle’ weer enorm populair begint te worden. Daarnaast zijn al mijn boekingen dit jaar ook in dat genre.”
“Een van de tracks uit deze periode die heel bijzonder voor mij is, de Headhunterz-remix van ‘Builder – Her Voice’, zit uiteraard ook in deze mix. Hoewel veel mensen het origineel van deze track prefereren kies ik toch echt altijd voor deze remix. Keer op keer geeft deze track me kippenvel en doet-ie me terugdenken aan die geweldige tijd op feestjes en boekingen. Het is echt een floorfiller en de reactie van het publiek erbij is ongekend!”

 

Wat was je eerste officiële optreden?
“Dat was een outdoor evenement op de Markt in Veghel, in 2002. Ik gok dat er toen een mannetje of 1000 aanwezig was, maar ik weet wel dat de zenuwen echt niet te harden waren. Wel grappig om er aan terug te denken, vooral wanneer ik merk hoeveel er sindsdien op vele vlakken is veranderd.”

 

Mooiste gig ooit?
“Ik heb in al die jaren zoveel ontzettend leuke gigs meegemaakt. Maar ik zou niet kunnen kiezen tussen Defqon.1 Festival 2008 en X-Qlusive Zany in 2007. Daarnaast vond ik alle gigs van deze zomer ook echt geweldig. Puur alleen al omdat ik me nu echt focus op de hardstyle uit de periode 2007-2010. Het is geweldig om al die liefhebbers die sfeer van vroeger weer te laten voelen via de muziek uit die tijd. Dat maakte de gigs van dit jaar stuk voor stuk heel speciaal.”

 

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Ik kan echt naar bijna alle stijlen muziek luisteren. Maar als ik een voorkeur moet uitspreken dat ga ik voor progressive house. Vooral de stijl van Eric Prydz trekt me enorm. Onvoorstelbaar hoe iemand zoveel emotie in zijn muziek kan leggen; ik kan daar echt uren naar blijven luisteren.”

 

Draaien in een uitverkocht voetbalstadion is de ultieme droom
Groot festival of kleine club?
“Alletwee hebben ze wel hun flair. Natuurlijk is het geweldig om op een festival een kolkende mensenmassa voor je neus te hebben staan. Terwijl een club natuurlijk veel intiemer is en ik daar eerder het gevoel krijg dat de mensen die er zijn je ook ‘kennen’. Desalniettemin, ik ben een festivaldier dus ik kies toch voor een groot festival.”

 

Dj Jones

 

Draaien in binnen- of buitenland?
“Binnenland. Hardstyle is voor Nederlandse begrippen nog niet zolang bekend in het buitenland. Dus de early sound die ik ten gehore breng zal lang niet zo goed worden gewaardeerd in het buitenland als in ons eigen kikkerlandje. Uiteraard zou ik het geweldig vinden als de oudere hardstyle ook globaal opgepikt gaat worden, maar tot die tijd is het in Nederland prima te doen!”

 

Ultieme droom?
“Dat is een no-brainer; draaien in een uitverkocht voetbalstadion. Al jaren bezoek ik de evenementen Qlimax en Hardbass in het Gelredome en Sensation in de Amsterdam Arena. Om zo’n optreden eens mee te mogen maken staat echt bovenaan de bucketlist!”

 

Check ook de Facebook-pagina van Jones. Tourschema:
05.09.2015 – Dream Village (Koutereind, Oosterhout)
12.09.2015 – Q-BASE (Airport Weeze, Weeze (D)
19.09.2015 – Relive (Leerfabriek, Oisterwijk)
03.10.2015 – X-Qlusive Holland XXL (Ziggodome, Amsterdam
10.10.2015 – XXlerator (Evenementenhal, Venray)

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...