zaterdag, september 30, 2023

Rotterdam introduceert het Aftermovie Film Festival

-

Home » Uncategorized » Rotterdam introduceert het Aftermovie Film Festival

Naast het oor, wordt het oog ook steeds meer verblijd op festivals. Zeker ook ervoor en erna, via alle beelden die worden vastgelegd. Er wordt dit jaar zelfs een event aan gewijd, in de vorm van het allereerste Aftermovie Film Festival. Een nieuw concept, waarin videomakers de hoofdrol spelen.

Aftermovies worden steeds groter, technischer en conceptueel sterker in de markt gebracht door de videomakers. Daarom zocht de organisatie een manier om videomakers in het zonnetje te zetten.

Het idee kwam vorig jaar al ter sprake tijdens een Pitch Night van de Awesome Foundation Rotterdam. Partijen BL41 en Balloon Gun hebben de handen ineen geslagen om het idee te gaan realiseren. Op zaterdag 14 oktober gaat het festival in première.

After the festival, it is time for the movie.

Tijdens de eerste Aftermovie Film Festival zijn er vier verschillende categorieën. De 12 genomineerde aftermovies worden allemaal getoond op het grote scherm van de KINO in Rotterdam. Uit deze aftermovies worden vier videomakers beloond met een award. Vanaf september kan iedereen via de website een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete aftermovie.


Aftermovie Film Festival

Het allereerste Aftermovie Film Festival ter wereld vindt plaats op zaterdag 14 oktober in Rotterdam.  Meer info op de event-page.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Nederlandse scene warmt op voor unieke gathering: Luister naar The Sound of Unmute Us!

De Nederlandse muziek- en evenementenbranche maakt zich op voor een historische gathering in het kader van Unmute Us! op...

Dineren bij JACK Rotterdam, ‘clubhuis van de dance’, is een feestje op en rond je tafel

De roemruchte Nederlandse dance is momenteel veroordeeld tot zitten en dromen over vroeger. Onwetend over wat er nog zou...