maandag, maart 4, 2024

Aus Berlin Festival in Tilburg: Nog 4 edities en dan… Schluss!

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Aus Berlin Festival in Tilburg: Nog 4 edities en dan… Schluss!

Qua gewaagde aanpak mag je inmiddels wel wat verwachten van Aus Berlin Festival in Tilburg. Maar het nieuws waarmee de editie van 2018 wordt aangekondigd is ongekend. Nog vier keer vindt Aus Berlin Festival plaats, daarna is het klaar. Intimiteit, nieuwe Duitse artiesten en urbex (urban exploring) staan bij deze laatste edities centraal. 

 

Dat maakte Aus Berlin-organisator Qanvas dinsdag bekend. Het Tilburgse festival maakte de afgelopen jaren grote sprongen. Van de Hall of Fame ging het naar Club Smederij, naar de Koepelhal en Wagenmakerij.

“Met de komst van Aus Berlin in de industriële Koepelhal en Wagenmakerij in 2015 forceerden we onszelf om het groter aan te pakken en meer bezoekers te trekken. Het was voor ons een logische gedachte om zo’n groots podium neer te zetten zoals de afgelopen jaren. Nu we als organisatie van Aus Berlin daarop terugkijken vinden we het jammer dat er zo moeilijk contact gemaakt kon worden met de artiesten”, aldus initiatiefnemer Joep van Gorp.

>> Zie ook – IN BEELD: Aus Berlin Festival 2017 (met de über-tolle entree) <<

Aus Berlin 2017

Terug naar de kern

Aus Berlin begon met intimiteit, nieuwe Berlijnse muziek en urbex-avonturen. Dat gaan ze dit jaar opnieuw doen met drie warme en intieme podia, nieuwe muziek en artiesten uit Berlijn, paden waar je door kan verdwalen, objecten waar je op kan klimmen en chillen, bijzondere (muzikale) performances en weer een bizarre entree.

“We hebben vier jaar gebouwd aan Aus Berlin Festival”, aldus Joep. “Het gaat niet alleen om de muziek, maar alle details moeten kloppen. Door de afgelopen edities weten we nu precies hoe we dit voor elkaar moeten krijgen en trekken alles uit de kast om die beleving kloppend te maken. We hebben met Aus Berlin één groot verhaal te vertellen en daar hebben we nog vier jaar voor nodig. Wanneer dit verhaal eindigt, betekent dat ook het einde van het festival.”

Aus Berlin Festival 2018

Nach Berlin

De komende jaren neemt Aus Berlin je mee langs verschillende locaties in Berlijn. Van de aankondiging en entree, tot de aankleding en aftermovie – je wordt ondergedompeld in deze locaties.

“We trappen af met de Unterwelten. Een rauwe, ondergrondse locatie in Berlijn waar ontzettend veel te ontdekken is. Dat gaan we dit jaar evenaren op Aus Berlin Festival.”


Aus Berlin Festival 2018

Nieuwsgierig geworden naar het eerste hoofdstuk? Kijk dan op ​www.ausberlin.nl​. De early bird tickets (met €10,00 korting) gaan donderdag 30 augustus om 12.00 uur in de verkoop. De line-up volgt later.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...