vrijdag, februari 23, 2024

ChristenUnie-SGP: ‘Pillen op festival? Vergunning inleveren’

-

Home » Nieuws » ChristenUnie-SGP: ‘Pillen op festival? Vergunning inleveren’

Dancefestivals waar bezoekers makkelijk drugs kunnen gebruiken, moeten hun vergunning inleveren. Dat stelt de ChristenUnie-SGP. Vrijdag dient de Brabantse fractie een motie in bij de provincie waarin ze verzoekt om festivals waar pillen geslikt worden geen (financiële) steun meer te geven.
DRUGS

Dat meldt Omroep Brabant. 

De Brabantse politiek had eerder besloten dat festivals meer ruimte moeten krijgen in de vorm van tijdelijke vergunningen en extra faciliteiten, maar daar moet ook iets tegenover staan volgens Statenlid Hermen Vreugdenhil van ChristenUnie-SGP.

“Deze dancefeesten moeten dan ook pillenvrij zijn. We moeten als overheid niet accepteren dat een pilletje slikken bij een dancefestival normaal is geworden”, aldus Vreugdenhil.

Vergunning inleveren

Volgens hem staat de gezondheid van jongeren op het spel. “Het kan niet zo zijn dat we maar doen alsof het normaal is drugs te gebruiken op feesten en aan de andere kant horen van illegale dumpingen met enorme schade voor mens en milieu.”

Ook de GGD en Novadic-Kentron zeggen bezorgd te zijn over het overmatige drugsgebruik in Brabant. Volgens ChristenUnie-SGP neemt dit onder jongeren alleen maar toe.

“Laat de organisatoren van een dancefeest maar aantonen hoe ze drugsgebruik op hun festivals aanpakken en proberen te voorkomen. En als dit onvoldoende is, dan maar een keer geen vergunning.”

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...