Dutch Dance Talks: wekelijkse talkshow op Clubhouse

-

Home » Nieuws » Dutch Dance Talks: wekelijkse talkshow op Clubhouse

‘Dutch Dance Talks’ is de naam van de nieuwe wekelijkse talkshow van TIOH-hoofdredacteur Mark van Bergen op Clubhouse. De audio-app is momenteel dé rijzende ster binnen de social media. Donderdag is de eerste aflevering van Dutch Dance Talks, en staat het thema ‘Drugs ten tijde van corona’ centraal, naar aanleiding van het grote onderzoek door TIOH. Co-host daarbij is Xandra Laplante van Novadic-Kentron.

Clubhouse beleefde de afgelopen tijd internationaal een enorme boost. Alleen al in de eerste 16 dagen van februari kreeg de app, die vooralsnog enkel op iPhone te downloaden is, er 4,6 miljoen gebruikers bij. Diverse dj’s en andere kopstukken in de dance zijn inmiddels ook actief op Clubhouse.

De app bestaat uit ‘Rooms’, virtuele kamers waarin personen live met elkaar praten via enkel audio. Gesprekken op Clubhouse zijn achteraf niet terug te luisteren. 

Dutch Dance Talks

In zijn nieuwe room Dutch Dance Talks bespreekt host Mark van Bergen iedere donderdagavond om 20:00 uur de stand van zaken in de Nederlandse dancebranche, steeds met een main topic. Hij ontvangt daarbij wisselende sidekicks/co-hosts uit de wereld der events en elektronische muziek.

De eerste aflevering staat aanstaande donderdag in het teken van drugs in coronatijd. Aanleiding vormen de maandag gepubliceerde resultaten van een groot, landelijk onderzoek door TIOH onder danceliefhebbers. Co-host is Xandra Laplante van Novadic-Kentron, de instelling voor verslavingszorg die onze enquête ondersteunde.

Een week later is Jesler Amarins te gast. Zij is collega-docent van Mark binnen Fontys ACI’s minor Dance Industry en tevens werkzaam voor o.a. Amsterdam Dance Event.


Dutch Dance Talks op Clubhouse

Iedere week heb je de mogelijkheid aan te sluiten bij de live uitzending, zowel door te luisteren als mee te praten. Sinds kort heeft Dutch Dance Talks een eigen ‘club’ op het platform. Als je je hiervoor aanmeldt, krijg je een melding zodra we een nieuwe aflevering inplannen en we live zijn. Ook is het makkelijker om zelf mee te praten of om je vraag te stellen.

Dutch Dance Talks wordt elke donderdagavond om 20.00u opgenomen in de audio-app Clubhouse. Op het moment is deze alleen beschikbaar voor gebruikers van iOS. Je kan de afleveringen meestal op vrijdag of zaterdag op Mixcloud of op deze pagina terug vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...