zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeNieuwsFestivalseizoen onthoofd: Verdriet en berusting bij organisaties

Festivalseizoen onthoofd: Verdriet en berusting bij organisaties

-

Het Nederlandse festivalseizoen is onthoofd door het coronavirus. De maatregel om alle events tot 1 juni te annuleren komt keihard aan bij zowel organisaties, artiesten als publiek. Er is echter ook berusting. Een greep uit de reacties van Paaspop, REBiRTH, 7th Sunday, DGTL en al die andere getroffen festivals. “Het is een trieste dag voor ons allemaal. Een dag die we allemaal hoopten te vermijden.”

 

Paaspop

Paaspop 2020 - Foto: Max Kneefel

De grote opener van het festivalseizoen gaat na 40 jaar niet door. “Deze situatie valt ons zwaar. Echter, we zijn ons ervan bewust dat ziekenhuizen volstromen en dat er diverse branches hard worden geraakt.”

- Advertisement -

Paaspop is achter de schermen druk bezig om de opties rond aangeschafte entreetickets uit te werken. “Uiteraard komt er de mogelijkheid om de geldigheid om te zetten naar 2021, en de mogelijkheid tot een restitutie.”

In 2021 keert Paaspop terug, belooft het festival. “Markeer 2, 3 en 4 april vast in de agenda. Laten we volgend jaar met zijn allen de mooiste Paaspop editie ooit neerzetten.”


 

Awakenings

Voor het eerst in het 23-jarig bestaan is er tijdens het paasweekend, waar het ooit begon, geen Awakenings. “We zijn zeer bedroefd over dit nieuws.”

Het team van Awakenings werkt het hele jaar kei hard door, met maar één doel: “Om onze fans op ieder feest te overweldigen en ze een monumentale herinnering te geven”, valt te lezen in Awakenings’ social posts.

Voor het vinden van een passende oplossing heeft de organisatie wat meer tijd nodig. Binnen twee weken kunnen we hier een update over verwachten.

“We willen je bedanken voor je vertrouwen in deze moeilijke tijden en hopen je snel te zien tijdens een van onze andere evenementen later dit jaar!”


 

REBiRTH

“Wij begrijpen dat dit voor jullie, als bezoekers en fans uit het binnen- en buitenland een enorme teleurstelling is”, deelt REBiRTH met zijn volgers. “We weten dat jullie al maanden uitkijken naar de kick-off van het festivalseizoen. Ook voor ons als organisatie is dit -na een jaar van voorbereiding- een deceptie.”

Natuurlijk raakt het ook de artiesten, vrijwilligers, medewerkers, leveranciers en partners die REBiRTH ieder jaar weer mogelijk maken. MC Villain nam daarom een statement-video op voor het festival (boven).

REBiRTH probeert zo snel mogelijk, en uiterlijk voor 1 mei, alle ticketkopers te informeren via mail. De organisatie kijkt ondertussen stiekem al vooruit. “Out of the ashes of this pandemic, we hope to be reborn.”


 

DGTL

DGTL deelde dinsdag officieel mee dat DGTL Amsterdam niet zal plaatsvinden tijdens het Paasweekend op 11 en 12 april 2020. Boven alles stellen ze de gezondheid en veiligheid van hun bezoekers, team, vrijwilligers en de samenleving voorop.

“Ondanks al het harde werk dat iedereen in het organiseren van het festival heeft gestoken, voelt dit natuurlijk als de enige juiste beslissing. Onze prioriteit is om een verantwoordelijke rol te spelen in de strijd tegen deze wereldwijde gezondheidscrisis.”

In komende week neemt DGTL contact op met iedereen die een kaartje heeft gekocht. Ze bieden de mogelijkheid om het ticket in te wisselen voor de editie van volgend jaar of een volledige refund. Ze vragen iedereen hierover geen berichten te sturen.

“Sending love and positivity, and promising we will be back.”


 

538 Koningsdag

“Met pijn in ons hart moeten we jullie vertellen dat 538 Koningsdag in Breda dit jaar niet doorgaat. We hadden heel graag met 40.000 bezoekers feest gevierd, maar vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de risico’s die het met zich meebrengt, vinden we dit niet verantwoord.”

De organisatie neemt hun verantwoordelijkheid en stelt de gezondheid van hun bezoekers, evenementmedewerkers, artiesten en collega’s voorop. Iedereen die een kaartje heeft gekocht, krijgt zo snel mogelijk het geld terug.


 

Supersized Kingsday

Tot grote teleurstelling van organisatie en bezoekers zal Supersized Kingsday Festival dit jaar niet plaatsvinden. Derhalve is de datum verplaats worden naar 27 april 2021. Voor de veiligheid en gezondheid van iedereen de betrokken is bij het festival staan ze volledig achter dit besluit.

“Dit nieuws komt uiteraard hard aan, omdat Supersized Kingsday Festival al jarenlang het grootste festival op deze nationale feestdag is. Ons team werkt dag en nacht met maar één doel: het bieden van onvergetelijke ervaringen aan onze bezoekers.”

Ticketkopers krijgen binnen twee weken een mail met vervolgstappen.


 

Lakedance

Met de beslissing dat alle grote evenementen tot 1 juni in verband met het cornavirus verboden zijn, komt ook Lakedance op 16 mei te vervallen. “Wij kunnen daar niets anders dan respect voor opbrengen.”

Momenteel is de organisatie hard bezig om iedereen zo snel mogelijk van meer informatie te voorzien over de gekochte tickets. Dat is op het moment hun hoogste prioriteit. Ook Lakedance vraagt hiervoor tijd en begrip. “Jij zorgt ervoor dat iedere editie van Lakedance een feest is. Dat zien we en daar zijn we je dankbaar voor.”

Ze wensen fans en hun dierbaren veel liefde, wijsheid en gezondheid toe. “Wij denken aan alle festivalgangers, leveranciers en collega’s die een onzekere tijd tegemoet gaan.”


 

Harmony of Hardcore

Ook Harmony of Hardcore 2020 moet zich helaas toegeven aan het trieste nieuws rondom het coronavirus. Het festival zal niet plaatsvinden op 30 mei 2020 en is verplaats naar 22 mei 2021. “Het is een trieste dag voor ons allemaal, een dag die we allemaal hoopten te vermijden.”

Ondertussen zijn ze achter de schermen druk bezig met het alle mogelijkheden en oplossingen rondom de kaartverkoop. Hierover volgt binnenkort meer informatie. “De gezondheid en het welzijn van onze bezoekers, artiesten, leveranciers en crew is voor ons als organisatie van Harmony of Hardcore van het grootste belang.”


 

7th Sunday

Voor 7th Sunday zijn de druiven wel erg zuur. Dit jaar zou een van Brabantse grootste festivals plaatsvinden op 31 mei – de laatste dag (vooralsnog) van de ‘drooglegging’. Op de valreep heeft ook dit multi-genre festival zijn datum dus moeten verplaatsen, naar 23 mei 2021.

“Hartverscheurend!”, aldus organisator Par-T. “Maar de gezondheid van onze bezoekers, artiesten, leveranciers en crew zijn het allerbelangrijkste.”

Ondanks de grote teleurstelling vraagt 7th Sunday om begrip van hun bezoekers. Iedereen die een ticket heeft gekocht krijgt, hierover zo snel mogelijk informatie.


Coronacrisis shout out

Coronavirus

Aan alle getroffenen, mensen in de zorg, leveranciers, alle collega festival- en evenementenorganisaties: wij denken aan jullie in deze tijd, en wensen jullie veel wijsheid en sterkte!

Kijk op de pagina van onze partner DJ Guide welke festivals voor 1 juni plaatsvinden, en daarmee getroffen worden.

Volg de website van het RIVM over de laatste maatregelen rond het coronavirus.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het grote afscheidsinterview van Marcel Mingers (Extrema): ‘Solar en XO zullen doorleven’

Met zijn Extrema groeide Marcel Mingers uit tot een van de grondleggers van de Nederlandse dancecultuur. Nu, na 30...

Tranen en protest na nieuwe dreun voor clubs en festivals: Unmute Us!

Verdriet, woede en protest bereiken een nieuw niveau in de club- en festivalwereld. Het demissionaire kabinet-Rutte maakte vrijdag tijdens...