maandag, december 4, 2023

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

-

Home » Nieuws » Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van Nachtburgemeester Siem Nozza in samenwerking met onder meer Stichting Cultuur Eindhoven, Rararadio en This Is Our House. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen gaan makers, liefhebbers en andere betrokkenen in gesprek over de staat van het lokale nachtleven.

Met de lokale verkiezingen op komst (woensdag 16 maart) is het volgens Siem Nozza hoog tijd om weer te debatteren over de Eindhovense nacht. Om weer eens goed te bekijken hoe die ervoor staat en ‘om ieders stem te laten horen daarin’.

Dat blijkt wel uit de voorlopige gastenlijst. Onder meer gemeenteraadsleden, vertegenwoordigers van de politieke partijen en nachtburgemeesters (o.a. Amsterdam, Rotterdam, Berlijn) zijn present.

Daarnaast: de nachtmakers van Eindhoven, met vertegenwoordigers van Eindhoven Rockcity, horeca en creatieve ondernemers. Maar óók: politie, taxichauffeurs, avond/nachtwinkels en sekswerkers. De ‘gewone’ liefhebber, de uitgaander zelf, is ook van harte welkom tijdens het gratis toegankelijke debat.

Debat van de Nacht

Allure van Eindhovense nachtleven

Is het nachtleven van Eindhoven bruisend (genoeg)? Past het bij de internationale allure en ambities die de Lichtstad wereldwijd uitstraalt? Is het Eindhovense nachtleven divers, inclusief en frequent genoeg? Dat zijn enkele vragen die beantwoord gaan worden.

Maar ook: is er behoefte aan een (nieuwe) Nachtburgemeester om onder meer de verbinding tussen nachtmakers en de gemeente te versterken? Exact vier jaar geleden werd Siem Nozza tijdens het eerste Eindhovense nachtdebat enthousiast aangewezen voor zijn rol als verbinder. Nu wil hij de balans opmaken.

Debat Mark van Bergen

TIOH partner van debat

Net als vier jaar geleden is This Is Our House partner van Het Debat van de Nacht. Hoofdredacteur Mark van Bergen is opnieuw gespreksleider (foto boven). Daarnaast besteedt TIOH vooraf, tijdens en na afloop aandacht aan het debat.


Het Debat van de Nacht

Maandag 14 maart, 19:30 uur, Effenaar Eindhoven (grote zaal). Entree is gratis. Meer info via het Facebook-event of bekijk de livestream op ons YouTube-kanaal.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...