vrijdag, december 8, 2023

DIT Festival Eindhoven sluit af met releaseparty Albert van Abbe

-

Home » Puinhoop Kollektiv » DIT Festival Eindhoven sluit af met releaseparty Albert van Abbe

Technoproducer Albert van Abbe sluit dit jaar in zijn woonplaats Eindhoven festival DIT (Do It Together) af met een releaseparty bij zijn aanstaande debuutalbum. In de nacht van zondag 15 mei staat het Klokgebouw helemaal in het teken van de wereldwijde release van ‘Champagne Palestine’. 

Albert van Abbe is inmiddels 15 jaar actief in het produceren van elektronische muziek. Hij gaf een tiental singles uit en runt sinds 2010 twee platenlabels: No Comment en VANABBE. Albert van Abbe heeft zich in het afgelopen jaar ontpopt van een DIY- (Do It Yourself) tot een echte DIT- (Do It Together) artiest.

DRUM

De DIY-mentaliteit zat diep geworteld in de Eindhovenaar. Zo produceerde, mixte en masterde hij tot voor kort  al zijn tracks zelf. Ook zijn artwork, boekingen en events (DRUM) zette hij op eigen houtje op.

Sinds vorig jaar wordt hij bijgestaan door een aantal zielsverwanten en trekt hij samen op. DIT festival kan zich daarom geen betere afsluiter wensen dan een van Eindhovens grootste technobeloften.

DIT is Albert van Abbe

Na technotempel Berghain in Berlijn, Awakenings, Propaganda Club Moskou en Stereo te Montreal is het nu tijd om thuisstad Eindhoven goed onder handen te nemen, tijdens DIT is Albert van Abbe.

Speciaal voor DIT ontwikkelt hij een all-night-set waarin hij het materiaal van zijn debuutplaat ten gehore brengt, inclusief een exclusieve visuele show.

DIT Festival

DIT Festival

DIT, een initiatief vanuit Extrema, presenteert zich als festival van de toekomst en staat voor Do It Together. De eerste bezoekerseditie vindt 13, 14 en 15 mei plaats in Eindhoven op Strijp-S, het voormalige fabrieksterrein van Philips. In 2015 vond al een besloten nul-editie plaats.

Locaties zoals André Amaro’s foodlab Ketelhuis, restaurant Radio Royaal, Europa’s grootste skatepark Area 51, het circulaire dorp Plug-In City, Onder de Leidingstraat, de Vershal en leegstaande ruimtes zullen het hart van DIT vormen.

Op het programma staan onder meer exposities van Design Academy, buitenfilmvertoningen, modeshows, drone-races, theaterstukken, een foodwaste-diner, seminars, start-up bootcamps, slowfoodlabs, een upcycled designbeurs, het openingsfeest met Groener Gras, Afrobot en Discos Horizontes en een 24 uurs-hackaton waar bedrijven samen met studenten en publiek naar oplossingen graven.

Check het Facebook-event van DIT Festival voor meer info.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...