zondag, juni 20, 2021
HomeNieuwsDutch Dance Talks breidt uit: Samen muziek draaien en bespreken voortaan via...

Dutch Dance Talks breidt uit: Samen muziek draaien en bespreken voortaan via JQBX

-

Het muzikale praatprogramma Dutch Dance Talks, mede gehost door This Is Our House, krijgt uitbreiding. Na ruim 10 edities op audio-app Clubhouse zal de show, waarin het delen en bespreken van topics en muziek uit de dancewereld centraal staat, ook op de gratis app JQBX (Jukebox) worden aangeboden. Donderdag 20 mei is de eerste aflevering: een trance-special vol muziek. Clubhouse, dat deze week ook op Android beschikbaar wordt, zal vooral nog voor talkshows worden ingezet.

JQBX is een van de meest levendige en sociale apps voor Spotify. Iedereen met een Premium-abonnement kan er samen met onbekenden of vrienden naar muziek luisteren of zelf voor dj spelen.

Net als Clubhouse werkt JQBX op basis van ‘rooms’. Muziek en interactie komen er echter beter tot hun recht. Alle aanwezigen kunnen er duimpjes omhoog of omlaag geven voor de afgespeelde track, desgewenst via aangepaste avatars, en er comments over geven. Een centrale meter toont het algemene sentiment over een nummer.

- Advertisement -

Dutch Dance Talks-initiator Mark van Bergen: “Clubhouse blijven we gebruiken, maar enkel voor de niet-muzikale onderwerpen. Het is meer een platform voor inhoudelijke discussie en gesprekken. We zullen het inzetten als we de actualiteit bespreken, zoals met eerdere afleveringen over drugs en de positie van vrouwen in de dance.”

Dutch Dance Talks

JQBX leent zich vooral voor afleveringen waarin muziek centraal staat. “We hebben nu op Clubhouse drie muzieksessies gehad. Die waren in de kern erg tof, zoals de veel beluisterde hardcore-special. Alleen houdt de geluidskwaliteit niet over, aangezien slechts een van de moderators muziek via zijn device af kan spelen. Bovendien verdient Dutch Dance Talks gewoon een groter publiek.”

Clubhouse zelf reikt daarbij ondertussen wel de helpende hand. De audio-app wordt deze week ook beschikbaar voor Android-gebruikers. Dat maakten de ontwikkelaars zondag bekend. Tot op heden was Clubhouse voorbehouden aan iPhone-bezitters.

Trance special

Donderdag 20 mei om 20:00 uur is de eerste Dutch Dance Talks op JQBX (hier de link naar de room). Mede onder leiding van TIOH’s Huisgids Erwin Herkelman is trance daarin het specifieke genre.

En Erwin heeft er zin in: “JQBX is een heel toffe plek om muziek te leren kennen en delen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook met elkaar op zoek naar die ene, absolute favoriet. En dat is wat wij gaan doen donderdag: met échte liefhebbers bepalen welke trance-plaat ‘de beste ooit’ is. Ik ben heel benieuwd waar iedereen mee komt. Dus: schakel lekker in, chat mee, luister naar alles dat voorbij komt en deel zelf ook je ultieme trance-favoriet!”


Dutch Dance Talks 12: Trance-special op JQBX

Join de eerste Dutch Dance Talks op JQBX, donderdag 20 mei om 20:00 uur. De link naar de room vind je hier.

Eerdere afleveringen van DDT kun je hier terugluisteren:

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...