woensdag, februari 28, 2024

Dutch Dance University 2023: Fontys-studenten organiseren gratis danceconferentie voor jonge professionals

-

Home » Nieuws » Dutch Dance University 2023: Fontys-studenten organiseren gratis danceconferentie voor jonge professionals

Studenten van Fontys Hogescholen houden op donderdagavond 20 april Dutch Dance University, een conferentie over de elektronische muziekindustrie. Het evenement bestaat uit panels en workshops over relevante onderwerpen binnen de branche. Dutch Dance University is bedoeld om jonge professionals te inspireren, te laten netwerken en om kennis bij te brengen. DDU 2023 is gratis te bezoeken en vindt plaats bij ONSTAGE Experience in Breda.

Het is alweer de vierde editie van Dutch Dance University, jaarlijks wordt deze conferentie volledig uitgedacht en samengesteld door studenten van Fontys ACE’s minor Dance Industry. Eerdere sprekers en partners van DDU waren onder meer: ADE, Q-Dance, Denis Doeland en Daniel Lippens.

Interessant programma

De avond van DDU zal bestaan uit panels over onderwerpen uit de branche, evenals een Q&A-sessie en een aantrekkelijk randprogramma. Eén van de onderwerpen die aan bod komt is meme-techno, een elektronische muziekstijl die zich kenmerkt door het gebruik van samples uit de internetcultuur. Daarnaast zal het ook gaan over het 21+ beleid, waarbij clubeigenaren de minimale leeftijdsgrens om binnen te mogen omhoog gooien in verband met de stijgende overlast op de dansvloer. Tenslotte zal het onderwerp ’telefoongebruik op de dansvloer’ behandeld worden, momenteel ook een heet hangijzer in de dancewereld. Een breed scala aan zeer interessante en relevante panels dus!

Ervaren sprekers

Bevestigde sprekers zijn onder meer: Krabi (meme-techno-artiest), Limuel Mulder (eigenaar club Dorst, Groningen) en Yorrick Knijff (initiatiefnemer petitie Nachtcultuur Breda), het Iraans-Nederlandse dj-duo Vessbroz en Jerry Visser (co-founder Embodiment Rotterdam). Qua randprogramma kunnen bezoekers onder meer speeddaten met professionals en tegen een sterk gereduceerd tarief op maat gemaakte oordoppen aanschaffen. Een mooie line-up aan opkomende dj’s verzorgt de muziek.

Dutch Dance University is een evenement gericht op jonge of opkomende professionals die ambitie hebben binnen deze branche. Mis deze unieke kans niet om je kennis te verbreden, te netwerken met mede-professionals en te leren van vooraanstaande experts.


Dutch Dance University 2023

Dutch Dance University 2023 vindt plaats op 20 april 2023 tussen 19:00 & 23:00 uur in ONSTAGE Experience Breda. Meer informatie is te vinden via het Facebook-event of de Instagram-pagina van Dutch Dance Industry Lab.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...