Studenten organiseren eigen conferentie in Eindhoven: Dutch Dance University 

-

Home » Nieuws » Studenten organiseren eigen conferentie in Eindhoven: Dutch Dance University 

Het conferentiegedeelte van ADE, waar ze doorgaans bij betrokken zijn, gaat dit jaar niet door. Dat weerhoudt een aantal Fontys ACI-studenten er niet van een alternatief te organiseren. ‘Dutch Dance University – Time 2 Change’ is op vrijdag 22 oktober in Dynamo in Eindhoven.

Dutch Dance University is een evenement waar jonge professionals uit de dance-industrie discussiëren, kennis delen en netwerken. Het is al de derde editie. Eerder dit jaar vond noodgedwongen een online conferentie plaats. De organisatie is blij deze extra editie op locatie te mogen verzorgen.   

Actuele panel topics

In Dynamo staan op 22 oktober drie actuele, Engelstalige panels geprogrammeerd. Die zijn bedoeld om de nieuwe generatie makers in de dancebranche te inspireren. De veranderingen in de industrie staan daarbij centraal.

Topics van de panels zijn: veilig uitgaan, de positieve effecten uit de coronaperiode en het belang van experience design.   

Een van de bevestigde sprekers is Kevin Walenciak van het Eindhovense bedrijf 250K, wereldwijd leider in showdesign voor de dance-industrie. (Hier ons interview met 250K.) Daarnaast heeft onder meer ook William Watts van ONSTAGE in Breda zijn komst aangekondigd.  

Masters Of Hardcore in de Brabanthallen: een van de podium- en showcreaties van 250K.

Na de panels is er ruimte voor het publiek om de eigen kennis en ervaring te delen. Dat kan tijdens een netwerkborrel met dj’s.     

Minor Dance Industry

Dutch Dance University wordt georganiseerd door zo’n 40 studenten van de minor Dance Industry. Dat is een speciaal semesterprogramma van Fontys Academy for Creative Industries. De minor leidt studenten op die een ambitie hebben in de branche van de elektronische dansmuziek.

Normaal gesproken zijn deelnemende studenten altijd betrokken bij de conferentie van ADE. Nu die niet doorgaat besloten ze een alternatief te organiseren. DDU is voor iedereen met interesse of ambitie in de dancewereld te bezoeken; kaarten kosten 5,50 en zijn nu te koop.


Dutch Dance University

Vrijdag 22 oktober van 13:30 tot 20:00 uur in Dynamo Eindhoven. Meer info en tickets (5,50) via de eventpage.    

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Dutch Dance University 2023: uitstekende mix professionaliteit en studentikoziteit

'Overlast op de dansvloer: 21+ de oplossing?', 'Telefoon: de plaaggeest van de dansvloer?', 'Meme techno: rebelse grap of bloedserieus?'....

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...