maandag, november 30, 2020
Home Nieuws Eindhoven bereikt coke-punt: 'Per dag 1,1 kilo door de neus'

Eindhoven bereikt coke-punt: ‘Per dag 1,1 kilo door de neus’

-

Mocht je echt omhoog zitten met het witte poeder, dan zou je bijna je neus in een rioolput steken in Eindje de Gekste. Het percentage cocaïne in het afvoerwater was al jaren relatief hoog in Eindhoven, maar bereikt nu het kook- ehh coke-punt. 

Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van KWR. Gedurende een week in 2015 verzamelden onderzoekers testsamples in 55 steden in Europa.

Eindhoven komt daarbij als 6e uit de bus, zegt expert De Voogt van KWR woensdag in het ED. “Op basis van de metingen kun je vaststellen dat er per dag gemiddeld ruim 1,1 kilo cocaïne gebruikt wordt.”

Crystal meth

- Advertisement -

Voor het eerst zijn dit jaar ook resten van de sterk verslavende drug crystal meth aangetroffen in het Eindhovense rioolwater. Zou er een Heisenberg aan de gang zijn tussen al die bèta’s in 040?

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...