maandag, maart 4, 2024

Lab-1 wil Campina Koelhuis in Eindhoven huren

-

Home » Nieuws » Lab-1 wil Campina Koelhuis in Eindhoven huren

Lab-1 en Mohr Music Events willen het koelhuis van Campina aan de Dirk Boutenslaan in Eindhoven huren als het met geringe investering brandveilig te maken is. 

Dat zegt initiatiefnemer Chris de Zeeuw van Lab-1. Hij wil onder andere dancefeesten, exposities, films, markten en andere vormen van ‘urban culture’ houden in het pand onder de nieuwe naam Lab-2. Mohr Music zit op Sectie-C en is gericht op live muziek.

CampinaKoelhuis

Leegstand

Samen met leegstandsbeheerder Stichting Ruimte en de gemeente is er gezocht naar een oplossing in het koelhuis. Dat ligt tegenover het voormalige kantoor (nu in gebruik bij anti-kraakbewoners) van FrieslandCampina. Het complex tegenover de DAF aan de Hugo van der Goeslaan staat voor de rest leeg. Momenteel worden er de laatste materialen verwijderd.

Illegale feesten

Lab-1 begon vorig in de achterkant van het voormalige Natlab aan de Kastanjelaan, maar moest daar wijken voor de nieuwbouw van SintLucas. Het koelhuis werd onlangs gekraakt. Er vonden ook illegale feesten plaats waarbij gasten op het (onbeveiligde) dak stonden. Dat leidde tot raadsvragen. Eigenaar Minerva Beheer zei toen al dat de krakers op korte termijn weg zouden gaan.

Vergunningen

Of de verhuizing naar de Dirk Boutslaan doorgaat, hangt af van de staat van het pand, zegt De Zeeuw. Er is niet veel geld om de nodige brandveiligheidsvoorzieningen aan te brengen. Bovendien moeten de initiatiefnemers nog de nodige vergunningen regelen bij de gemeente. Die kijkt daar welwillend naar. Wethouder Mary Ann Schreurs noemt de komst van Lab-1 ‘een mooie ontwikkeling’.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...