donderdag, december 7, 2023

Labyrinth haalt HOSH naar Lab-1 (en mag tot 7:00 uur door)

-

Home » Biki90 » Labyrinth haalt HOSH naar Lab-1 (en mag tot 7:00 uur door)

Labyrinth Club komt met een paar mooie headliners én een nachtelijke primeur naar Lab-1 in Eindhoven. De Belgische organisatie mag op zaterdag 15 juni als eerste tot 7:00 uur ’s ochtends door in de club annex bioscoop aan de Keizersgracht. Op de line-up prijken onder andere de Duitsers HOSH (Diynamic) en Michael Klein, met sets van 4 uur lang. Labyrinth-baas Ugur Akkus, oud-Eindhovenaar, maakt met deze bijzondere nacht bovendien een cirkel rond.

 

Het zal sommige feestgangers uit de lage landen mogelijk verbazen, maar Labyrinth Club-opperhoofd Ugur Akkus is geboren en getogen in de lichtstad. Tot 2006 organiseerde hij feesten in Eindhoven.

Door de sluitingstijden van 4:00 uur was het echter moeilijk om er een echte club vibe te creëren en dit financieel leefbaar te maken. Ugur (foto onder) vertelde er eerder over in een groot interview op This Is Our House.

Ugur Akkus

Café d’Anvers

Sinds zijn verhuizing naar Antwerpen voor de liefde van zijn leven, begon hij onder de Labyrinth-noemer feesten te organiseren in Vlaanderen. De organisatie deed onder meer befaamde clubs als La Rocca en Café D’Anvers (onlangs gesloten) aan.

Sinds 2011 organiseert Ugur samen met Extrema Nederland ook de Belgische editie van Extrema Outdoor. Terwijl de Nederlandse (moeder-)editie ter ziele ging, groeide ‘XO Belgium’ uit tot één van de grootse house- en technofestivals in België met zo’n 70.000 bezoekers.

>> Zie ook: De 9 tips voor de 9e Extrema Outdoor Belgium 2019

Extrema Outdoor Belgium

Na vele uitverkochte Labyrinth-feestjes gaf dit aanleiding tot de opening van Labyrinth Club Antwerpen en later Labyrinth Club Hasselt. Nu trekt Ugur met zijn organisatie voor het eerst naar zijn geboortestad.

“Nu Eindhoven ons de toestemming heeft gegeven om in de binnenstad voor het eerst een feestje te geven tot 7:00 uur in de ochtend, leek ons dit de perfecte gelegenheid om terug te keren”, aldus Ugur.

Lab-1

Het event vindt plaats in drie zalen van het voormalige pand van bioscoop Euro Cinema/Zien. Daar is cinema/club Lab-1 sinds een half jaar aan een derde jeugd begonnen (lees hier ons verhaal over Lab-1).

Dit is de perfecte gelegenheid om terug te keren

Lab-1

Labyrinth spreekt van een ideale locatie. “Omdat we eindelijk 8 uur lang open zullen zijn, kiezen we voor langere sets van 5 artiesten. Die allemaal een 4 uurs-set gaan doen in 3 verschillende zalen.”

HOSH

Voor het debuut in Lab-1 haalt Labyrinth als headliner de Duitse dj/producer HOSH naar Eindhoven. Hoger Behn uit Hamburg (zijn echte naam) is bekend van Diynamic, het label van stadgenoot en deephouse-gigant Solomun. Vanuit Berlijn komt Michael Klein over.

Daarnaast treden ook het Limburgse duo Kapibara en Milo Spykers op, de technomuze van Amelie Lens. Vrouwelijk talent komt in de persoon van de Belgische Amare.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


De extra lange nacht in een binnenstedelijke locatie is een nieuwe daad bij het woord in Eindhoven. Daar werd vorig jaar in de persoon van Siem Nozza een nachtburgemeester aangesteld (foto onder). Ook werd voor het eerst in de lokale politieke geschiedenis een nachtvisie in het coalitieakkoord opgenomen.

Hierop volgden onder meer proeven (‘pilots’) met betrekking tot sluitingstijden. Na gesprekken met omwonenden is deze pilot inmiddels nu uitgebreid naar andere delen van de binnenstad en Strijp-S.

Zie ook – Nachtburgemeester Eindhoven: ‘Dialoog loopt volop, daden volgen’

Siem Nozza Nachtburgemeester Eindhoven

Siem Nozza: “Ik zag Lab-1 als een prachtige eerste locatie om een dergelijk ‘Verlaatje’ te laten plaatsvinden. Vanwege mijn contacten met onder meer Ugur Akkus vanuit mijn werk bij Extrema heb ik hem gekoppeld. Het is natuurlijk prachtig dat dit nu samenkomt.”

Andere locaties hebben inmiddels ook aanvragen gedaan voor latere sluitingstijden, zegt de nachtburgemeester. “Het heeft heel wat voeten in aarde gehad. Maar met trots kan ik zeggen dat we een belangrijke stap hebben gemaakt richting de internationale ambities van onze stad.”


Labyrinth Club at Lab-1

Meer info en tickets (vanaf 30 mei) via de eventpage.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...