Losjes Warehouse: indoor festival in Kaaijhallen Den Bosch

-

Home » Nieuws » Losjes Warehouse: indoor festival in Kaaijhallen Den Bosch

Het collectief Losjes uit Den Bosch komt met een dubbele primeur. Het debuut met indoor festival Losjes Warehouse vormt op zaterdag 12 maart tevens de doop van de Tramkade als feestlocatie in de thuisstad. 

Losjes Warehouse vindt die dag van 14:00 tot 01:00 plaats in de Kaaijhallen. Die zijn onderdeel van het oude Heus voederfabriek-terrein, dat tegenwoordig de Tramkade wordt genoemd. Het is de eerste keer dat het terrein zich open stelt voor danceliefhebbers.

Line-up

De internationale line-up bestaat uit de Brit Dale Howard, Ejeca (Ierland), Duitser Marquis Hawkes, Joel Hemmen en Titia. Ook is er een Rotterdams back-to-back-optreden van Serge en Gerd.

Daarnaast gaat Losjes ook voor een hoogwaardige productie. De Kaaijhallen worden onder andere bemanteld met het hoogstaande Funktion One-geluidssysteem. De inwendige mens mag volgens de organisatie onder andere een kwalitatief hoogstaande food area tegemoet zien.

Losjes Warehouse

Losjes Outdoor

Losjes Warehouse wordt een nieuw hoogtepunt voor het collectief dat zich afgelopen jaar al nadrukkelijk liet zien. 2015 stond voor de organisatie in het teken van haar allereerste buitenfestival: Losjes Outdoor maakte in augustus een succesvol debuut in het Bossche Westerpark.

Losjes stapt nu in de winter naar binnen en ziet daar een stoere variant van de ‘Outdoor’ ontstaan. De industriële uitstraling van het Tramkade-terrein ‘schreeuwt om underground en vraagt erom in de nacht stiekem bedanst te worden’, aldus de organisatie.

“De bezoeker krijgt haast het gevoel dat hij op een illegale warehouse party in 1994 is beland, maar merkt aan de productie, decoratie en faciliteiten dat dit niet het geval is.”

Locatie belangrijker dan ooit tevoren

Losjes Warehouse

De organisatoren geloven dat locatie belangrijker is dan ooit tevoren. “Wij analyseren uitgebreid de uitstraling van een locatie en bekijken vervolgens hoe we die zo kunnen aanvullen dat dit de sfeer beleving verstrekt en de locatie nog imposanter en aantrekkelijker maakt dan deze al was.”

Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met diverse creatieve partijen zoals bijvoorbeeld het in Den Bosch gestationeerde Studio Daad & Kleefkracht.

>> Zie ook: De 5 tracks van 2015 volgens Die Grote (Losjes) <<

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Koningsdag: de events op een rijtje

Op de verjaardag van de koning kleurt het hele land met oranje feestjes en festivals. Benieuwd wat er in...

Koningsnacht: de events op een rijtje

Nu carnaval écht is afgelopen en de meeste mensen weer boven water zijn, wordt het tijd om vooruit te...