donderdag, oktober 5, 2023

Solar Weekend in Roermond mag doorgaan

-

Home » Genres » House » Solar Weekend in Roermond mag doorgaan

Extrema's Solar Weekend in Roermond kan gewoon doorgaan. De rechter heeft dat vrijdag beslist in een kort geding dat was aangespannen door 28 omwonenden van de Maasplassen in Roermond.
De omwonenden trokken ten strijde tegen onder meer de evenementenvergunning die de gemeente Roermond verstrekte. Zij klagen over geluidsoverlast, de bereikbaarheid en twijfelen over de veiligheid van de bezoekers.

De rechter veegde die bezwaren van tafel, tot blijdschap van de organisatie en de gemeente. “We hadden het niet meer zelf in de hand, dus natuurlijk zijn we opgelucht”, zegt Extrema-medewerker Dennis Behlau, projectmanager van Solar Weekend. Volgens de organisatie is ‘de veiligheid van iedereen gewaarborgd’ en is aan alle noodscenario’s gedacht.

Aanloop naar festival opnieuw verstoord
Na een uiteindelijk erg geslaagd XO Festival in Best werd zo ook de aanloop naar het volgende festival van Extrema verstoord. Was het in Best nog de politie die een hobbel opwierp met een korte staking, in Roermond waren er bewoners die dwars lagen.

Omwonenden van het driedaagse festival (31 juli-2 augustus) stapten naar de rechter, omdat ze bezwaar hadden aangetekend tegen de vergunning die de gemeente heeft afgegeven aan de Eindhovense organisator. Volgens de klagers wordt er te weinig gedaan aan de overlast die ze ondervinden.

Bewoners rond de Maasplassen, waar Solar Weekend al sinds 2005 plaatsvindt, hebben ook bezwaar gemaakt tegen de kampeerontheffing. Ze vroegen om een voorlopige voorziening.

De Diamond-stage tijdens de jubileumeditie van Extrema Outdoor. Foto Tom Doms
De Diamond-stage tijdens de jubileumeditie van Extrema Outdoor. Foto Tom Doms

Extrema Outdoor succesvol
De jubileumeditie van Extrema Outdoor had zaterdag niet te lijden onder de staking van de politie. Het festival vierde zijn 20e verjaardag in stijl en trok 25.000 bezoekers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...