vrijdag, december 8, 2023

Hardstyle-event Previous in Valkenswaard gaat toch door

-

Home » Genres » Hardstyle » Hardstyle-event Previous in Valkenswaard gaat toch door

Het early hardstyle evenement Previous in Valkenswaard dat op 31 oktober plaats vindt mag toch doorgaan. Afgelopen week had een omwonende bezwaar aangetekend omdat hij vreesde voor geluidsoverlast. Het kort geding diende op 22 oktober en vanochtend heeft Minority events te horen gekregen dat ze in deze zaak groen licht hebben gekregen.

Previous festival in Valkenswaard
Previous festival in Valkenswaard

Volgens de gemeente Valkenswaard, die de vergunning voor het festival heeft verstrekt blijft de geluidsbelasting van het evenement binnen de normen. Toch was een van de omwonenden van het Eurocircuit daar niet gerust op.

Minority Events

Het festival is georganiseerd door de Valkenswaardse organisator Minority Events. Het vindt plaats op het openbare parkeerterrein op de hoek van de Victoriedijk en de Kempervennendreef.

Op het festival draaien dj’s als Zany, Deepack, Josh & Wesz, Pavo, Super Marco May, Sunny D, Trilok en Chiren. Minority Events is ook organisator van festivals als Atmoz, Memorylane, Bonzai en Zino Classixx.

Geluidsoverlast

Volgens de gemeente Valkenswaard voldoet de geluidsoverlast aan de wettelijke normen. Voor het stiltegebied blijft de vereiste geluidsbelasting immers op 50 dB(A). En als het gaat over de gevelbelasting aan de eigen woning (toegestaan 87 dB(A) blijft de geluidssterkte er met 59 dB(A) ruim onder.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...