maandag, november 23, 2020
Home Nieuws Hardstyle-event Previous in Valkenswaard gaat toch door

Hardstyle-event Previous in Valkenswaard gaat toch door

-

Het early hardstyle evenement Previous in Valkenswaard dat op 31 oktober plaats vindt mag toch doorgaan. Afgelopen week had een omwonende bezwaar aangetekend omdat hij vreesde voor geluidsoverlast. Het kort geding diende op 22 oktober en vanochtend heeft Minority events te horen gekregen dat ze in deze zaak groen licht hebben gekregen.

Previous festival in Valkenswaard
Previous festival in Valkenswaard

Volgens de gemeente Valkenswaard, die de vergunning voor het festival heeft verstrekt blijft de geluidsbelasting van het evenement binnen de normen. Toch was een van de omwonenden van het Eurocircuit daar niet gerust op.

Minority Events

- Advertisement -

Het festival is georganiseerd door de Valkenswaardse organisator Minority Events. Het vindt plaats op het openbare parkeerterrein op de hoek van de Victoriedijk en de Kempervennendreef.

Op het festival draaien dj’s als Zany, Deepack, Josh & Wesz, Pavo, Super Marco May, Sunny D, Trilok en Chiren. Minority Events is ook organisator van festivals als Atmoz, Memorylane, Bonzai en Zino Classixx.

Geluidsoverlast

Volgens de gemeente Valkenswaard voldoet de geluidsoverlast aan de wettelijke normen. Voor het stiltegebied blijft de vereiste geluidsbelasting immers op 50 dB(A). En als het gaat over de gevelbelasting aan de eigen woning (toegestaan 87 dB(A) blijft de geluidssterkte er met 59 dB(A) ruim onder.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...