dinsdag, december 5, 2023

XO Festival laat zich niet gek maken door dubbelganger

-

Home » Puinhoop Kollektiv » XO Festival laat zich niet gek maken door dubbelganger

Was het vorig jaar de politie die een hobbel opwierp naar hun vlaggenschip XO Festival, dit jaar probeert een mysterieuze dubbelganger van een medewerker met negatieve publiciteit Extrema te dwarsbomen. We belden met Dennis Behlau, de persoon in kwestie. “Jammer dat de aandacht rond een event met zo’n historie en programma naar andere zaken uitgaat, maar we gaan er 9 juli gewoon weer een fantastische dag van maken.”

 

[telefoon gaat over]

‘Met Denis Behlau’

[we herkennen zijn stem]

OH: ‘Ah gelukkig, de echte!’

DB: ‘Zeker, the one and only.’

 

 

Wat is er allemaal aan de hand, Dennis?

“Maandag jl. verscheen een item online bij het Eindhovens Dagblad, over een documentaire over een crimineel. [item is ondertussen verwijderd, zie onder screendump Google search, red.] Extrema had daar vanuit mijn naam op gereageerd. Wij zouden bezwaar maken tegen het gebruik van onze festivalbeelden in de docu.”

“Ik stond daar enorm van te kijken. Weliswaar zijn wij wel degelijk in onderhandeling met de makers van die film, maar dit proces loopt nog volop. Ik wil daar nu verder geen uitspraken over doen.”

ED Dennis

“Ik ben daarop gaan zoeken, en heb de journalist te pakken gekregen die het item geschreven had. Toen ik hem sprak, was hij net zo verbaasd als ik. Hij dacht dat ik hem voor de gek hield, ik dacht andersom. Nadat hij mij een mailconversatie met zíjn Dennis Behlau forwardde, bleek inderdaad dat iemand zich als mij voordeed.”

“Ik heb toen zelf contact gezocht met deze persoon. Maar kreeg een voicemail, met nota bene weer: ‘Dit is Dennis Behlau, ik ben nu niet bereikbaar’. Daarop hebben we besloten aangifte te doen van smaad en laster. Omdat het niet alleen mij, maar ook XO in kwaad daglicht zet.’

xo

Je vraagt je nu natuurlijk af wat zo iemand z’n belang is?

“We zitten een paar dagen voor de productie van het festival. Misschien is zijn doel om dat te dwarsbomen. Dat zou heel kwalijk zijn, maar anders weet ik het echt niet. Het is wel apart, want ik ben vooral bezig met Solar, waar ik projectleider van ben. Maar het verzoek over het gebruik van de beelden is toevallig bij mij terechtgekomen, omdat ik wel meehelp bij XO.”

Voor Extrema Outdoor betekent het alweer een hobbel in aanloop naar het festival, na vorig jaar het gedoe met de politiestaking?

“Enerzijds is het wel aandacht, denken we maar. Alleen is het niet fijn dat die bij event met zo’n historie en programma uitgaat naar zulke negatieve randzaken.”

“We hebben dit jaar weer met enorm veel plezier gewerkt aan een heel fijne editie. De afgelopen jaren hebben we flink ontwikkeld, dat zie je dit jaar weer terug. Carl Cox met zijn eigen stage, Ants keert terug. Steeds meer randprogrammering, klein entertainment. De bezoeker wil meer inhoud, die zijn wij laatste jaren aan het smeden. We gaan de mensen 9 juli gewoon weer een fantastische dag bezorgen.”

>> Zie ook Ants keert terug op XO: ‘We gaan vol voor kwaliteit’ <<

XO Afterparty Ensuite

XO-afterparty Ensuite

Inmiddels is ook bekend dat de Eindhovense collega’s van La Fête 040 weer de officiële afterparty van Extrema Outdoor verzorgen met hun concept Ensuite. De line-up blijft dit keer tot op het laatste moment geheim maar de organisatie belooft een aantal klinkende namen van XO naar de Oude Rechtbank en het Tuchthuis te halen, om daar tot in de late uurtjes door te gaan. Het collectief Melodiep host daarbij een eigen zaal.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...