vrijdag, februari 23, 2024

Brabant hofleverancier op ADE 2017: zaterdag en zondag (slot)

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Brabant hofleverancier op ADE 2017: zaterdag en zondag (slot)

Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur. Professionals vanuit de hele dancewereld komen naar onze hoofdstad om zaken te doen, te (net)werken of op te treden. Brabant speelde er altijd al een flinke noot mee, maar op ADE 2017 mag het namens het gastland een soort van hofleverancier heten. Een overzicht in delen, met vandaag, tot slot: het weekend. Waarin er veel EDM-hotshots aantreden en je he-le-maal tot het gaatje kunt gaan.

 

ADE 2017 dag 4+5 – Zaterdag 21 en zondag 22 oktober

Draaimolen ADE Special, Oosterbar

De weekend-ochtenden zitten vol feestgedruis op ADE. Je kunt de wekker zetten en na een stevig ontbijt fris en wel de dansvloer op. Of…(voor het gros)… je kunt slaap en maaltijd overslaan, hooguit een raketje of stuk fruit pakken, en doorhalen!

Waar? Nou, in De School bijvoorbeeld. De club houdt tijdens het ADE-weekend een feest van maar liefst 62 uur! De collega’s van Radion gaan om 7:00 uur open voor de Breakfast Club, Hyte klapt door in de beruchte warehouse aan de Elementenstraat en in BRET kun je zaterdagochtend de afterhours in met VBX, met onder meer oud-Eindhovenaar Makcim.

En dan is daar plots Tilburgs trots Draaimolen op de Amsterdamse zondagochtend. Terwijl de bloemist om 10:00 uur zijn tulpen uitstalt aan de gracht en de beiaardier de klokken van de Munttoren luidt, wordt in de Oosterbar de eerste plaat opgezet van een (after)feestje dat het klokje rond gaat (22:00 uur).

Het is voor het eerst dat Draaimolen een showcase op ADE doet. Zeker, een kleine, intieme setting maar de boel was al uitverkocht voordat de line-up bekend is. Die blijft ook nog geheim, maar Draaimolen belooft een ‘extra lange set van een van de beste dj’s’.

Draaimolen ADE 2017


King’s Castle Showcase, Bar Broker

Ook het Tilburgse boekingsbureau King’s Castle, gerund door onder meer Ray Fields, is met een showcase present op ADE. In Bar Broker is zaterdag speelruimte voor onder meer De Hofnar uit Tilburg en Kav Verhouzer uit Den Bosch. Verwacht een nachtje met de lekkerste melodic en deep house.

Amsterdam Music Festival, Johan Cruijff Arena

Van een heel andere orde: een primeur op ADE is dit jaar de back-to-back van Bredanaar Hardwell met Armin van Buuren. Tijdens het Amsterdam Music Festival bundelen zij zaterdagnacht de krachten.

Ook de Limburgse kanonnen Lucas & Steve en Yellow Claw zijn van het partijtje in de Johan Cruijff Arena. Lucas & Steve verzorgden minder dan een jaar geleden nog een guestmix met interview voor ons.

En verder…

…is er meer EDM en powerhouse van zuidelijke komaf, in de vorm van Firebeatz & Friends, zaterdag in Jimmy Woo. Eerder dit jaar interviewden we de oud-Rockacademie-studenten nog. Eindhovenaar Sander van Doorn zit dichtbij in dit vaarwater, maar is steeds meer focus aan het leggen op zijn trance-project Purple Haze (interview). Zaterdag is op ADE zijn albumrelease, in de ChinChin Club. Jay Hardway uit Drunen doet op zondag ook nog een duit in het zakje in Nova, met vrienden.


ADE 2017

Check hier de overige delen van onze serie over ADE 2017

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Rock The House #114: Isis Cloudt

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Rock The House #112: Merow

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...