vrijdag, maart 5, 2021
Home Features Beleef B-Front tijdens Beyond Reality #1: van droomidee tot show

Beleef B-Front tijdens Beyond Reality #1: van droomidee tot show

-

Een show met een theatrale benadering. Het is in de hardstyle-scene nog nooit gedaan, maar het idee spookt al vier jaar door het hoofd van Bob van der Palen (B-Front). Nu is de tijd daar om een gezicht te geven aan de plannen. Op Rebirth Festival (8,9 april) presenteert B-Front voor het eerst zijn muziekproject ‘Beyond Reality’. This Is Our House zoomt in een tweeluik in op het project. In deel 1: het verhaal achter Beyond Reality.

Wie B-Front ooit heeft zien optreden, weet dat zijn sets meer zijn dan alleen muziek. Als een dirigent, wild gebarend om het orkest naar zijn hand te zetten, neemt hij het publiek op de dansvloer mee in zijn verhaal. “Hardstyle is muziek met gevoel en emotie. Mijn muziek is een soort ervaring”, vertelt Bob.

De sound van B-Front is al jaren uit duizenden te herkennen. Duister, maar met gevoel. Soms melancholisch, prikkelend. Mysterias, Inner Creativity en meer recent Our Soul, Dream World en Dark Moon zijn slechts enkele voorbeelden van tracks die menig dansvloer in vuur en vlam zet. Tel daar de fysieke performance van Bob bij op en de ingrediënten voor een speciale show zijn rijkelijk aanwezig.

- Advertisement -

“Ik dacht bij mezelf dat het vet zou zijn om een show te geven met een theatrale benadering. Dat past goed bij mijn muziek. Lang heb ik nagedacht hoe ik dit moest aanpakken, want ik wilde onderscheidend zijn ten opzichte van andere (live)acts.”

>> Zie ook: Beleef B-Front tijdens Beyond Reality #2: stress en spanning <<

Spiegel voorhouden

Geen masker dus en buiten een hoodie ook geen speciaal pak. Bij Beyond Reality draait het om de totale beleving van muziek, beeld en licht. Er zal op verschillende manieren interactie zijn met het publiek. “B-Front heeft diepgang en dat moet terugkomen in de show. Er zit een verhaal in waarin ik niet alleen mezelf, maar ook het publiek een spiegel wil voorhouden.”

B-Front

De muziek is uiteraard een belangrijk onderdeel van de show en daarom komt er ook een cd uit. Bob wil het geen album noemen. “Het is meer een verzamel-cd met tracks die ik al heb gedraaid, maar ook met gloednieuwe platen die ik voor het eerst in de show laat horen. De cd is gevarieerd, maar wel 100 procent B-Front.”

Muzikale visie B-Front

“Hardstyle is meer dan alleen rechttoe rechtaan gebeuk. De cd is een afspiegeling van mijn muzikale visie. Bewust heb ik de afgelopen periode niet alle nieuwe platen gedraaid. Fans moeten met de cd en in de show worden verrast. Je moet als artiest interessant blijven voor het publiek en dat probeer ik op deze manier te doen.”

In deel 2 van dit tweeluik aandacht voor de keerzijde van het project. Stress, spanningen en de relatie tussen artiest en management komen in dat verhaal aan bod.


De cd Beyond Reality kost 15,95 euro en is hier te bestellen.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Lucky few warmen op voor eerste keer dansen sinds een jaar: Ook TIOH is bij Back To Live in Ziggo!

Allemaal hebben we steeds meer zin om weer ongegeneerd los te gaan op een feest of festival. Voor sommige...

House en techno in maart: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....