woensdag, december 6, 2023

De 8 van 2018: Brooks

-

Home » Biki90 » De 8 van 2018: Brooks

We kijken al weer uit naar al die mooie events, releases en optredens van 2019. Maar niet voordat we nog even de oogst van afgelopen jaar koesteren. This Is Our House vroeg een aantal artiesten naar hun 8 favorieten van 2018. Eindhovenaar Thijs Westbroek, beter bekend als Brooks, scoorde dit jaar een monsterhit: ‘Like I Do’, samen met David Guetta en Martin Garrix.

1. Festival van 2018
“Tomorrowland! Was de eerste keer voor mij dit jaar, het was ook echt een bucket list dingetje. Ik stond in het eerste weekend op het podium van Martin Garrix, het tweede weekend mocht ik met David Guetta mee de Main op. Dat is iets waar je als kleine producer al naar uitkijkt. Ik was twaalf of dertien toen ik begon met produceren. Mijn eerste referentietracks toen ik zelf begon met produceren kwamen uit Tomorrowlandsets. Het is supercliché, maar toen dacht ik al: ‘Ik wil daar ook ooit een keer staan!'”

“En dan sta je er. Op het moment dat je het eerste nummer start, je roept iets door de mic en dan reageert het hele publiek er op. En je ziet overal vlaggen van over de hele wereld. Echt heel vet!”2. Indoor event van het jaar
“Bootshaus blijft altijd vet. Het is een club in Duitsland waar ik in januari weer sta. Daar heb ik ook echt weer super veel zin in – altijd!”

“Het gaat daar zó los, echt niet normaal. Dat had ik echt nog nooit gezien. Het is niet eens een supergrote club. Maar het publiek daar komt van superver daarnaartoe rijden. Het is altijd uitverkocht. Het publiek staat gewoon de hele set lang te springen, en ze kennen al je tracks. Bootshaus was wat dat betreft wel next level, ja…”3. Beste release
“Ik vind San Holo’s nieuwe album, ‘album1’, echt heel goed. Een van de tracks op dat album heet ‘Surface’, dat is écht een heel vet nummer. En hijzelf is gewoon een hele goeie artiest, ik denk vooral omdat hij iets anders doet. Hij was denk ik één van de eerste in zijn omgeving die zonder concessie zei: ‘Hier heb je mijn muziek. Hier hou ik van dus dit ga ik maken.’ Daar heeft hij vervolgens een heel label omheen gebouwd, en nu heeft ‘ie net een Amerika-tour achter de rug met allerlei artiesten daar die ook in dat genre zitten. Hij heeft echt iets nieuws opgezet.”

“En het is allemaal credible gebleven. Hij heeft nooit bij een groot label getekend om vervolgens een nummer te maken wat iets commerciëler is. Hij heeft altijd zijn eigen ding gedaan, en daar is ‘ie super succesvol mee.”4. Talent van 2018
“Dat is een moeilijke. Ik denk Jonas Aden. Dat is een jongen uit Noorwegen en een goede vriend van me. Die ken ik al een aantal jaren, maar hij is op een gegeven moment wat betreft muziek een paar jaar stil gebleven. Hij gaat nu in 2019, denk ik, zijn grote comeback maken. Hij heeft in de afgelopen maanden al twee platen uitgebracht die supertof zijn. Maar ik heb dus alles al gehoord wat ‘ie in 2018 heeft gemaakt, wat pas in 2019 uit gaat komen. Dus voor mij is hij het talent van 2018, maar hij brengt alles pas uit in 2019.”5. Moment van het jaar als artiest
“Voor mij, als Brooks zijnde, denk ik dat het de release is van ‘Like I Do’. Om 12 uur ‘s-nachts werd ‘ie gereleased, ik lag toen te slapen. Toen keek ik de volgende dag op Spotify om te kijken of hij er al op stond, en toen had hij gewoon al anderhalf miljoen plays. Ik weet nog wel dat ik dacht: ‘Zo, dat is wel even een stapje verder dan een normale track release.'”

“Ik was super hyped. Ik weet niet meer welke dag het precies was, maar ik heb toen gewoon vrienden van me opgebeld. Bijvoorbeeld één van de jongens van Future House Music, dat is inmiddels een supergoeie vriend waar ik ook mee op vakantie ga. Gewoon mensen die dicht bij me staan dus, gebeld en gezegd: “Yo, dit gaan we effe vieren!” Dus die dag gingen we ineens met z’n allen de stad in, supermooi.”6. En privé?
“Het moment dat ik de sleutels kreeg van mijn nieuwe appartement, hier in Eindhoven. Ik blijf hier ook graag. Mijn vrienden wonen hier, ik kan als ik wil lopend naar het huis van mijn moeder. Alles zit in de buurt.”

“Ik heb eigenlijk altijd bij mijn ouders thuis gewoond. Ik had nooit echt veel geld ofzo, nooit om ook echt op mezelf te gaan. Het duurt namelijk even voordat je geld gaat verdienen met wat ik doe. Natuurlijk had ik ook wel ghostproducties gedaan en ik kon componeren voor films en reclames. Maar op een gegeven moment heb ik besloten om het zelf te gaan proberen, met Brooks. En dan moet je wel even op een niveau komen voordat je er ook echt mee gaat verdienen.”

“Maar het lukte, en het was net voor al het touren dit jaar dat mijn eigen appartementje klaar was. Het is gewoon heerlijk om daarna in dat appartement thuis te komen.”


Volg TIOH op Facebook:


7. Uitglijder van het jaar
“Ik had een show in Azië. Ik was net geland en ik had nog niks gegeten, maar ik moest meteen door naar die show om te draaien. Ik had echt zo’n honger, dus de promotor heeft toen snel een pizza voor me gehaald. Die lag achter me in de booth en ik dacht: ik pak een hap. Vervolgens zijn mijn vingers hartstikke vet en het eerste wat er gebeurt is dat ik daardoor de muziek uit laat vallen. Dus iedereen kijkt op, en ik sta daar met een stuk in mijn hand en een mond vol met pizza.”

“Maargoed, toen ben ik maar gewoon op het podium geklommen met de mic om te zeggen: “Sorry jongens, ik heb een lange reis gehad en ik heb nik gegeten.” Toen heb ik die pizza maar mee naar voren gebracht, zelf nog een hap gepakt en mensen vooraan een paar stukken pizza gegeven. Dus uiteindelijk goed opgelost, maar in het begin was het wel even schrikken.”


Brooks


8. De beste reden om uit te kijken naar 2019
“Ik had nog nooit zoveel muziek klaarliggen om uit te brengen als nu. Ik ben er dit jaar echt achter gekomen dat het moeilijk is om zo veel te touren en tegelijkertijd muziek te maken. Je bent te moe, je hebt jetlag en vervolgens moet je weer door. Daar hebt ik nu rekening mee gehouden, dus ik heb deze maand, afgelopen maand en komende maand flink veel tijd om muziek te maken voordat de zomer weer begint.”

“Ik heb nu zoveel tracks klaarliggen waar ik supertrots op ben. Ik denk dat de fans er blij mee gaan zijn, maar dat het voor mij ook echt weer iets nieuws is. Dus 2019 wordt voor mij wat betreft muziek echt super. Ik begin in ieder geval met twee remixes die er aan komen. Een voor Kanye West & Estelle, en een voor Martin Garrix.”

Brooks

Facebook

Twitter

Instagram

Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...