vrijdag, december 8, 2023

IN BEELD: Extrema Outdoor Belgium 2019

-

Home » Puinhoop Kollektiv » IN BEELD: Extrema Outdoor Belgium 2019

De crème de la crème van de mondiale house en techno, ruim 60.000 bezoekers, 7 fraaie stages en een zalig sfeertje. Extrema Outdoor Belgium hield de lat hoog, afgelopen Pinksterweekend, en kan terugkijken op een geslaagd festival. Nagenieten kan via onze selectie van foto’s, gemaakt door Extrema’s huisfotografen Kobe Schepers, Simon Leloup en Leyla Hesna.

 

De 9e editie van ‘XO Belgium’ puilde weer uit van de internationale headliners en top-hostings. Daarnaast was er volop ruimte voor opkomende namen.

Gedurende het Pinksterweekend (7 t/m 9 juni) reisden onder meer Sven Väth, Kölsch, Richie Hawtin, Tale Of Us, Amelie Lens en Pan-Pot af naar Houthalen-Helchteren.

Door het toenemend succes besloot Extrema Outdoor Belgium één extra podium toe te voegen aan het terrein van Recreatiepark De Plas. Zeven waren het er nu in totaal.

>> Zie ook: De 9 tips voor Extrema Outdoor 2019

Extrema Outdoor Belgium 2019

IPSO Stage

Foto boven: Stephan Bodzin sloot zaterdag District 5 af, de grootste stage op Extrema Outdoor Belgium 2019.

Onder: Kölsch was een van de zwaargewichten op zondag. Met zijn label IPSO hostte hij z’n eigen stage, waar hij back-to-back draaide met alle uitgenodigde dj’s. Om daarna zelf af te sluiten.

Extrema Outdoor Belgium 2019 Extrema Outdoor Belgium 2019

De stage van Labyrinth Club (foto onder) bood veel ruimte voor melodieuze, sfeervolle deephouse en techno. Op zaterdag was de hybride 12-uurs-show van Agents Of Time er een van de hoogtepunten. De Italianen traden aan met een meters brede batterij aan live apparatuur.

Extrema Outdoor Belgium 2019 Extrema Outdoor Belgium 2019 Extrema Outdoor Belgium 2019

Techno-heldin Amelie Lens (boven) speelde een thuiswedstrijd op Extrema Outdoor Belgium. Zaterdag opende ze haar eigen Exhale-stage met een 3 uur durende set, zondag keerde ze terug om de mainstage af te sluiten.

Extrema Outdoor Belgium 2019 Extrema Outdoor Belgium 2019


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Extrema Outdoor Belgium 2019

De soms pittige buiten op vrijdag en zaterdag konden de sfeer niet bederven. Zondag deed zijn naam eer aan, en was bovendien compleet uitverkocht. XO BE kan zich nu opmaken voor een daverend 10-jarig jubileum in 2020. Extrema Outdoor Belgium 2019


Meer over Extrema Outdoor Belgium 2019

Voor meer foto’s van het festival, zie de Facebookpagina van het event.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Bas Baetsen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...