vrijdag, april 23, 2021
HomeFeaturesRAVEN: Nieuw event vol gevleugelde symboliek in Club Smederij

RAVEN: Nieuw event vol gevleugelde symboliek in Club Smederij

-

Een aantal weken geleden werd de Tilburgse binnenstad overvallen door een groep mysterieuze, witte raven. Overal doken de vogel-beeldjes op: aan lantaarnpalen en zelfs op de Heuvelse Kerk. Aanleiding voor deze zwerm is het nieuw house- en techno-concept RAVEN. Een term die in nachtelijke sferen en in het Engels uitgesproken natuurlijk een heel eigen connotatie heeft. Op donderdag 31 oktober zal deze rave, in de sferen van Halloween, Club Smederij overnemen. This Is Our House sprak met Jamie, de organisator van dit nieuwe, mysterieuze concept.

 

De keuze voor de vogel heeft volgens Jamie een diepere, achterliggende gedachte dan alleen de woordelijke overeenkomst. “Vroeger werden raven gezien als dieren met een bepaalde kracht, omdat het hulpjes van de goden waren. Het waren in die tijd speciale dieren.’’

- Advertisement -

Maar daar houdt het niet bij op. De volgende edities van RAVEN zullen allemaal iets te maken hebben met de gelijknamige vogels. Elk event krijgt een eigen raaf, met zelfs een specifieke kleur en betekenis.

Deze debuut-editie zal in het teken staan van de witte raaf. “In het Keltische geloof brengt dit dier geluk. Dit wil ik graag door laten schemeren tijdens mijn events’’, legt Jamie uit. “Het geluk komt eraan.’’

In het Keltische geloof brengt de raaf geluk. Dit wil ik graag door laten schemeren tijdens mijn events

RAVEN
Still uit de video die Indebuurt.nl maakte over de actie met de raven.

Abstract

Club Smederij zal dus op 31 oktober het toneel zijn van de allereerste editie van RAVEN. Volgens Jamie straalt de zaal, met haar industriële en donkere uiterlijk, techno uit, en ademt de locatie elektronische muziek. Niet te veel poespas, lekker abstract.

Anders dan de meeste techno- en housefeestjes, vindt RAVEN op een donderdag plaats. Bronkhorst wil met zijn feest voornamelijk studenten trekken.

“Donderdagavond is natuurlijk dé studentenavond en daarom de ideale dag om deze doelgroep aan te spreken. Het is voor ons echt een uitprobeersel. Wat zouden studenten ervan vinden om op donderdag naar een techno-rave te gaan?’’

Een andere reden om het event op deze donderdag te plannen, is omdat het deze avond Halloween is. Als mysterieus techno-feest moet je hier natuurlijk iets mee, dacht Jamie.

“Er is dus natuurlijk een dresscode. Wij gaan een mooie prijs uitreiken aan het mooist verklede individu en aan een groep. Als je als groep van minimaal vijf personen het best verkleed bent, win je 25 consumptiebonnen. Als individu kun je kans maken op 5 bonnen.’’

>> Zie ook: Onze feature over 5 jaar Club Smederij

RAVEN

Wat kunnen we muzikaal van RAVEN verwachten? Kwaliteit, met de live-set van Gabriel Ananda als hoogtepunt van de avond. De Duitse techno-veteraan en multi-instrumentalist wist na vele hits in eigen land in 2006 internationaal door te breken met zijn ‘soulful techno’. Met zijn eigen label Basmati wist hij die naar een nog groter publiek te brengen.

Het duo ARY & Byster warmt de zaal op, die visueel wordt aangepakt door een vj. Na de headliner zorgt Baril voor de afsluiting.

 


RAVEN

Donderdag 31 oktober, 23:00-4:00 uur, Club Smederij, Tilburg. Meer tickets en info via de Facebook-pagina van RAVEN. Daar kun je dinsdag 29 oktober ook een meet & greet met Gabriel Ananda winnen. 

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: De top 3 van Joes Maas – april

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Luister terug: Dutch Dance Talks – Hardcore Special met Da Mouth Of Madness en Rob Gee

De 8e aflevering van Dutch Dance Talks had een speciale invulling. Op donderdag 15 april konden de luisteraars, hosts...