woensdag, december 6, 2023

We Are Electric: welke acts mag je niet missen?

-

Home » Genres » House » We Are Electric: welke acts mag je niet missen?

Na een uitverkocht buitenfestival op het E3-strand keert We Are Electric (WAE) weer terug op het oude vertrouwde honk in het Klokgebouw in Eindhoven. Alle namen en de timetable zijn inmiddels bekend, maar als je álles wil zien ben je je wezenloos aan het rennen door de Magnetic, Ecstatic en Electric zalen. Daarom licht Our House speciaal voor jou de acts uit die je niet mag missen.

Boomshakalak Soundsystem
Boomshakalak Soundsystem

Boomshakalak Soundsystem – Magnetic 20.00 – 21.15 uur

De avond begint al meteen goed met het Nijmeegse Boomshakalak Soundsystem. De van oorsprong Brabantse heren en dame brengen altijd een eigen Boomshakalak-area mee. Dat kan zijn in de vorm van een tentje volgetimmerd met pallets en wrakhout tot een veewagen behangen met kleurrijk textiel of een dj-booth van watertonnen gevuld met lichtslangen.

Hoewel ze vooral reggae, dancehall en dub(step) draaien, passen ze op elk feest thuis. Of het nou rock, pop of house is. Zo ook op WAE waar ze het publiek alvast in chille Jamaicaanse sferen brengen.

Mikey Biemans
Mikey Biemans

Mikey Biemans – Ecstatic 21.00 – 22.30 uur

De Bredase held in wording neemt het stokje over in de Ecstatic zaal. Met zijn eenmans-feestje kan hij alle kanten opgaan. Van vuige house tot een lekkere discoknaller naar een all-time klassieker, niks is hem te gek. Als het publiek bij Boomshakalak nog niet warm is geworden, dan worden ze dat hier wel.

Hekkla
Hekkla

Hekkla – Electric 21.45 – 22.30 uur

Naast Mikey Biemans is dit de enige andere draaiende Brabander op WAE. En dan is het ook nog eens een thuiswedstrijd in Eindhoven. Misschien klinkt de naam nog niet bij iedereen bekend, maar Hekkla (Tim Schellekens) heeft al zijn sporen verdiend in de scene van Brabant.

Op Spatial in Den Bosch en de Arcade in Eindhoven wist hij sterke livesets neer te zetten. Met zijn mix aan stijlen als house, techno, hiphop en jazz krijgt hij zelfs de stijfste hark aan het dansen.

Tchami
Tchami

Tchami – Ecstatic 00.00 – 01.30 uur

Herkenbaar aan zijn priesterboord en vaak ineen gevouwen handen. De Parijzenaar gelooft in een goed feest en dat laat hij zaterdag ook ongetwijfeld merken. Hij heeft getourd met Skrillex, Diplo en dj Snake. En met die laatste heeft hij ook nog tof concept neergezet: Pardon my French samen met Mercer.

Vorige week belandde Tchami nog met dj Snake in een auto-ongeluk, maar gelukkig is de schade beperkt gebleven en kan hij zaterdag zijn diepste future house brengen.

Netsky
Netsky

Netsky (live) – Magnetic 01.30 – 02.30 uur

De Vlaamse Boris Daenen alias Netsky is in de afgelopen paar jaar omhoog geschoten als een raket. Met zijn aanstekelijke drum&bass sound speelde hij afgelopen zomer ieder festival plat.

Het is een ware celeb in zijn thuisland en hier weet hij ook menigeen los te laten gaan. Twee jaar geleden liet hij dat al zien op Extrema Outdoor en nu is hij terug mét liveband. Vlieg mee en zing mee zaterdag: flying over cities down to Rio!

Dekmantel Soundsystem
Dekmantel Soundsystem

Dekmantel Soundsystem – Ecstatic 03.00 – 04.30 uur

Zeg Dekmantel, zeg feest. En niet zomaar feest, nee het feest waar iedereen bij wil zijn. Het gelijkgenaamde festival in Amsterdam wordt steeds maar groter en groter en dat is te danken aan de drie heren Casper Tielrooij, Jan van Kampen en Thomas Martojo. Zij weten wat ertoe doet op de dansvloer en wat er toe zou moeten doen.

Zelfs de technotoeristen komen van heinde en verre om het zelf mee te maken. Zaterdag kan je het zelf aanschouwen als ze in de Ecstatic zaal staan.

Nymfo
Nymfo

Maduk & Nymfo feat. MC Mota – Magnetic 05.30 – 07.00 uur

De echte drum&bass liefhebber kan de naam Nymfo niet ontgaan zijn. Hij draait al een aantal jaartjes mee en heeft in zijn oude thuisstad Eindhoven al verschillende venues op z’n kop gezet. In de Effenaar met Redzone en Icon en op feesten in het Stroomhuis en Ketelhuis droop het zweet letterlijk van het plafond als hij weer eens langs was geweest.

Nu komt hij terug met de jonge Amsterdamse producer Maduk. Samen vullen ze elkaar en weten ze met MC Mota de laatste feestgangers tot in de vroeeege uurtjes te laten dansen.

Nog geen ticket voor We Are Electric? Koop ze dan hier. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...