Nieuwe Bass Music Releases: De Top-3 Van Daan Coerver – juni

-

Home » Music » Nieuwe Bass Music Releases: De Top-3 Van Daan Coerver – juni

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke favorieten op het gebied van bass music van Daan Coerver én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Skrillex, Noisia, Josh Pan & Dylan Brady – Supersonic (My Existence)

OWSLA/Atlantic Records

Skrillex en Noisia zijn voor mij persoonlijk, en ik denk ook voor vele anderen, de twee belangrijkste namen in de bass-wereld. Bij elkaar zijn ze goed voor zo’n 16,5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, 19,5 miljoen Facebook-volgers en een plaat die binnen 10 dagen meer dan 2,5 miljoen keer gestreamd wordt.

Skrillex begon als leadzanger van een post-hardcoreband maar maakt sinds 2007 muziek als dj/producer. In 2010 kwam de Amerikaan met een soloalbum, waarna nog een EP volgde. Deze twee projecten werden vrijwel meteen grote successen en hij werd dan ook genomineerd voor vijf verschillende Grammy’s, waarvan hij er drie won.

Noisia is een Nederlands trio van Groningse bodem dat wereldwijd vooral bekend staat om hun unieke, experimentele geluid. Ze produceren veel muziek om zelf uit te brengen, maar ook voor videogames of andere artiesten. Het trio heeft vorig jaar aangekondigd dat ze er na hun laatste tour voorgoed mee gaan stoppen als groep. Wel zullen ze alle drie hun solo carrière voortzetten en focussen ze zich op hun label VISION.

Dit nieuwe kippenvelplaatje, die de grootmachten op de 10de uitbrachten, zou zomaar wel eens de track van het jaar kunnen worden binnen het bass-genre. Alles klinkt perfect: elk geluid is met de fijnste precisie afgewerkt en als al die sounds dan samenkomen dan kun je niet meer doen dan gewoon genieten. In de opbouw hoor je nog veel terug van het origineel van Josh Pan en Dylan Brady, maar in de drop hoor je vrijwel meteen die echte Noisia-sound. Van beide artiesten vind ik het een van hun beste tracks en of je nu wel of geen bass-fan bent, deze track wíl je in je playlist hebben staan.


Marshmello – Shockwave

Joytime Collective

Marshmello is een van de grootste allround edm-artiesten ter wereld en heeft dat al diverse keren bewezen. Van emo-rap tot dubstep, deze producer kan álles maken. Zo kwam hij op 11 juni met zijn nieuwe album ‘Shockwave‘ waarin de muzikale kameleon zijn publiek weer even alle hoeken van het elektronische genre laat zien.

De plaat is een goede combinatie van Mello’s oude en nieuwe stijl. Hij bouwt in het begin rustig op met de vrolijke trap die we vandaag de dag van hem gewend zijn. En na twee leuke houseplaten schakelt hij naar de tweede versnelling en komt zijn oude passie voor dubstep weer even naar voren. Een heerlijke dynamiek voor een progressief album vind ik zelf.

Van de fantastische liedjeslijst is er één nummertje dat ik er als bass-journalist even móet uitlichten. Ik heb het dan over de track ‘House Party‘, in samenwerking met Subtronics. Je hoort zo ontzettend goed wie wát heeft gedaan en dat spreekt mij persoonlijk erg aan. De ronduit smerige lead van Subtronics in combinatie met de harde, boze Marshmello sound komt uit op niks meer of minder dan een regelrechte banger.


Pixel Terror, Chime & Teminite – Sleepless

Monstercat

Als het gaat over melodische of euforische dubstep zijn deze drie namen misschien wel de eerste die in je opkomen. Pixel Terror, Chime en Teminite komen alle drie een beetje uit hetzelfde straatje, maar toch wel elk met hun eigen ding. Dat is maar al te goed terug te horen in de plaat ‘Sleepless‘ die op 10 juni online kwam te staan. Zo heeft Pixel Terror een geluid dat je meteen herkent in de eerste drop, hoor je vrij goed dat de tussensectie door Chime verzorgd zou kunnen zijn en weet je vrijwel zeker dat Teminite het melodische stuk in de tweede drop het gemaakt.

Ik houd over het algemeen heel erg van de melodische en euforische kant van dubstep en zal deze plaat dan ook nog wel een aantal keer op mijn koptelefoon voorbij laten komen. Ik raad jullie zeker aan om hetzelfde te doen.


Spotify-Lijst Bass Music Releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases voor deze maand:


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere bass music releases. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...