Rock The House #33: mix + interview Deluzion

-

Home » Algemeen » Rock The House #33: mix + interview Deluzion

Als onderdeel van een podcast-serie maken dj’s uit het zuiden een exclusieve mix voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 33: Deluzion uit Den Bosch. Deluzion is iets meer dan een jaar actief en staat getekend bij het gerenommeerde Fusion Records. 

Naam: Bart van den Hanenberg en Max Lenssen
Woonplaats: Den Bosch
Leeftijd: 26 en 23
Label: Fusion Records
Genre: Hardstyle

Hoe zouden jullie deze mix zelf inleiden?

“Als een harde set met een leuke afwisseling tussen melodieën en harde kicks. Dat is ook hoe wij graag onze muziek willen hebben. Een goede pakkende melodie vinden wij erg belangrijk omdat het een track herkenbaar maakt. De harde kicks vinden we gewoon erg lekker. Het geeft de mix ballen.”

Waar en wanneer was jullie eerste officiële optreden?

“Deluzion bestaat vanaf eind oktober 2015. Sindsdien hebben wij meegedaan aan contests. De eerste gigs waren Titan – The One Who Knocks in Lucky Rijssen, Shockerz: The Raw Elite in de Maaspoorthallen in Den Bosch en X-Qlusive B-Front in de Heineken Music Hall in Amsterdam.”

Hoe zouden jullie het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

“We zijn nu net iets meer dan een jaar bezig. Het afgelopen jaar kunnen we het beste typeren als een sneltrein. We wonnen een aantal contests en stonden op mooie feesten. Denk aan Decibel outdoor festival, Monday Bar Cruise, X-Qlusive B-Front en Shockerz.”

Deluzion

“Dit jaar hebben we ook de kans gekregen om een platencontract te tekenen bij Fusion Records. Dit voelde als een droom die uitkwam. Dat label behoort tot onze favorieten sinds we naar hardstyle luisteren. Veel artiesten waar wij enorm veel respect voor hebben, zijn of waren onderdeel van Fusion Records. Om nu zelf hierbij te mogen horen en een kans te krijgen is geweldig.”

>> Zie ook: B-Front: ‘X-Qlusive kan op geen beter moment komen’ <<

Mooiste gig ooit?

“Eigenlijk heeft iedere gig die we hebben gehad wel iets speciaals. Het draaien op de schommelende boot van Monday Bar, wat tevens onze eerste buitenlandse boeking (Zweden) was. En natuurlijk onze allereerste boeking in Lucky Rijssen.”

“Maar de gig die met stip bovenaan staat, is X-Qlusive B-Front in de HMH. Al onze vrienden waren hierbij, de tent stond en bleef vol tot het eind. En optreden in de HMH is natuurlijk speciaal. Bob (B-Front), waar wij allebei sinds jaar en dag naar luisteren, had onze remix van ‘Face The Truth’ gekozen tot winnaar. Dat alles bij elkaar maakt dit tot een gig die we niet snel vergeten.”

Deluzion

Groot festival of kleine club?

“Wij vinden dit lastig om te kiezen. Je doel als dj is natuurlijk om een zo’n groot mogelijk publiek te bereiken. Een groot festival kan dit waarmaken. Lekker in de zon en vrolijke mensen. Dat lijkt ons echt heerlijk. Maar een kleine club waar iedereen totaal losgaat en je directe interactie hebt met het publiek geeft ook weer een speciaal gevoel. Dus doe ons allebei maar gewoon!”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor jullie?

“Artiesten als B-Front, Frequencerz en Radical Redemption zijn een grote inspiratiebron voor ons. Het gevoel en de passie die zij met hun muziek weten over te brengen en die performance die daarbij hoort vinden we erg vet.”

>> Zie ook: Interview Frequencerz: ‘Een jaar vol highlights’ <<

Deluzion

Hoe ziet de komende tijd er voor jullie uit?

“De komende tijd is ons doel om er hard tegenaan te gaan in de studio en nieuwe tracks te leveren, support te krijgen van andere artiesten en natuurlijk zelf te vlammen op onze komende gigs. We staan binnenkort op Rebellion en de week daarop op Focus Presents Requiem.”

>> Zie ook: Het succesverhaal van Rebellion krijgt een vervolg <<

Ultieme droom?

“Onze ultieme droom is om zoveel mogelijk mensen blij te maken met onze muziek en performance. Het liefst natuurlijk op de grootste podia zoals de Blue op Defqon.1, de Loudness-area op Decibel en Qapital. Maar we hebben liever een dedicated crowd van 500 man die helemaal losgaat, dan een publiek van 10.000 dat er niets aan vindt. Ook willen we samenwerken met andere artiesten in de scene om zo tot nieuwe dingen/tracks te komen.”

Deluzion

Facebook
Twitter
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Nieuwe hardstyle releases in januari: De top 3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Nieuwe hardstyle releases: De top-3 van Mandy van der Donk en Peter de Valck – april

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...