vrijdag, juni 18, 2021
HomeMusicRock The House #35: mix + interview Dozer

Rock The House #35: mix + interview Dozer

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 35: Dozer uit Best. Hij vloog de hele wereld over en is still going strong

Naam: Tony van Boxtel
Woonplaats: Best
Leeftijd: 43 (maar ik voel mezelf 21)
Residencies: veel residencies gehad, maar de bekendste was Club Rodenburg in Beesd
Label: to be announced
Genre: mainstijl is hardstyle, maar voor de rest alles tussen de 140 & 180 bpm van classic tot new

- Advertisement -

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Als #FreeInTheHarderstyles, met als mainstijl hardstyle.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

“Dat was in mijn eerste residentclub ‘The Mix’ in Eindhoven, in 1990. De eerste keer dat ik als Dozer voor een groot publiek draaide, was lang geleden tijdens de Rotterdam Dance Parade op de Rodenburg Truck. Dat vergeet ik nooit meer. Toen ik aan de beurt was, reden we een rondje over een groot plein. Aan de andere kant reed toen de truck van Tiësto, waar toen honderden mensen omheen stonden die helemaal uit hun dak gingen. Ik wilde op dat moment gelijk knallen en gooide ‘DirektDizko’ op de draaitafel. Man, iedereen stroomde naar onze truc en toen was de toon (of Tony) gezet. Super gaaf!”

Dozer

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 

“Hier kan ik heel veel over vertellen. Ik heb draaien altijd het einde gevonden en geniet nog altijd van iedere gig. Tussen 2007 en 2012 ben ik heel de wereld over gevlogen en heb ik de vetste feesten en festivals mogen ervaren vanaf het podium. Geweldig! Als persoon ben ik de afgelopen jaren spiritueel gegroeid, heb me in allerlei zaken van het leven verdiept. Daar heb ik veel mensen mee mogen helpen en hierdoor voel ik me beter dan ooit. Ik loop over van energie en creativiteit, dus ik ben benieuwd wat voor hoogtepunten er nog mogen komen.”

Mooiste gig ooit?

“Dat zijn er te veel om op te noemen. Zodra de hele tent los gaat, is het hoogtepunt voor mij al bereikt. Het maakt niet uit of dit voor 100 of 10.000 man is. Je wordt met z’n allen letterlijk één en dat is onbeschrijfelijk vet.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Naast het hardere werk luister ik zelf heel vaak naar minimal , deep house , tech house en techno. Maar ik kan ook van goede pop- en rockbands genieten. De echte favoriet buiten mijn eigen scene is toch wel Moderat. Elektronische muziek die niet echt in een hokje te stoppen is.”

Groot festival of kleine club?

“Allebei. Zowel een groot festival als kleine club heeft een eigen vorm van climax.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Dit zijn er echt heel veel, maar de DJ Jean en Tiësto zijn de grootste inspiratiebronnen. Zij gingen als eerste dj’s de hele wereld over en hebben van het dj’en echt een artiestenindustrie gemaakt. Door hun toedoen zijn we van een dj in een lokale kroeg of club, wereldsterren geworden. Als je dit in 1990 tegen mij had gezegd, had ik je voor gek verklaard.”

Dozer

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

“Zoals ik eerder al zei, mijn hoogtepunt komt nog!”

Ultieme droom?

“Dat het hokjesdenken verdwijnt. Dat we niet meer kijken naar geloof, nationaliteit, carrière, leeftijd, knap of lelijk (wie beslist dat eigenlijk?). Dat we elkaar allemaal weer als mens zien, ervaren en voelen in plaats van onze buitenkant (ego) te projecteren naar de wereld om ons heen. Kijk eens écht om je heen en steek eens een hand uit om een ander verder te helpen. Want dan zal er vrede en geluk zijn voor iedereen.”

Dozer

Facebook
Twitter

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...