vrijdag, februari 23, 2024

Rock The House #19: mix + interview Hakim Midhat

-

Home » Biki90 » Rock The House #19: mix + interview Hakim Midhat

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 19: Hakim Midhat. De jonge Eindhovenaar stond al op Lakedance en WiSH Outdoor en mag op 23 april tijdens Melodiep in Arcade opwarmen voor niemand minder dan Dense & Pika (Drumcode). Voor de 3e editie van dit groeiende house- techno-evenement in Eindhoven lanceerde Melodiep, dat graag ruimte biedt aan zowel gevestigde als nieuwe namen, een dj-contest. Hakim Midhat kwam als een van de twee winnaars uit de bus.

 

Naam: Hakim Midhat
Woonplaats: Eindhoven
Leeftijd: 24
Genre: Electronic, Techno, Melodic Techno

 

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik probeer altijd mijn gevoel over te brengen in een set. Zo ook in deze set, waarin ik varieer tussen donkere, uptempo techno en melodische techno, gecombineerd met een groovy tintje. Dit brengt een goede dosis voor de synapsen.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Mijn eerste officiële optreden was een paar jaar geleden in de Effenaar in Eindhoven, voor 1000 man. Behoorlijk spannend was dat, moet ik zeggen.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? Wat waren highlights, of dieptepunten?

“Een carrière met ups en downs. Het is van belang om jezelf te profileren ten opzichte van de rest. Het bouwen van een netwerk is af en toe behoorlijk lastig. Highlights waren zeker WiSH Outdoor en Lakedance. Ik heb hiernaast op veel plekken gedraaid maar zodra er een grote naam aan gekoppeld wordt geeft dit toch wel echt een kick.”

Mooiste gig ooit?

“Herrie Met Gerrie in Eindhoven. Die was wat kleiner dan Lakedance en WiSH. Maar tijdens dat feestje is er een soort van chemie te voelen, super sfeer en de energie van het publiek is echt heerlijk.”

Hakim Midhat

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Soul, funk en disco. Heerlijk!”

Groot festival of kleine club?

“Het weer achterwege gelaten toch wel de club. Je staat over het algemeen dichter bij je publiek en daardoor is er ook meer ambiance. Hiernaast is er vaak ook een betere akoestiek. Bij grote festivals is dit vaak lastig te evenaren.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Stephan Bodzin, Kenton Slash Demon, Ben Klock, Four Tet en Pryda zijn een aantal personen waar ik echt diep respect voor heb. Muziek die zo dicht tegen kunst aan zit, is een prestatie waar je niet zomaar omheen loopt. Ik haal hiernaast ook veel inspiratie uit andere genres en simpelweg mijn omgeving.”

Ga je zelf nog veel uit? Zo ja: waar en waarom?

“Ik pak zeker wat feestjes mee. Niet teveel, niet te weinig, precies goed. In de zomer prefereer ik kleinschalige festivals waar de bezoekers echt komen voor het feest zelf. In de winter goede clubs, kan eigenlijk van alles zijn.”

Ultieme droom?

“Gelukkig zijn met de dingen die mij bezig houden. Een glimlach op een mens z’n hoofd toveren is een van de mooiste dingen die er is. Muziek gerelateerd wil ik deze glimlach graag vertalen naar (grote) groepen mensen from all around the globe die zichzelf positief loslaten op de muziek die ik op dat moment draai of produceer.”

 

Hakim Midhat op Melodiep met Dense & Pika

Hakim Midhat draait 23 april op Melodiep in Arcade in Eindhoven. Samen met Merdeka en Rakontur warmt hij op voor het duo Dense & Pika, bekend van het Zweedse technolabel Drumcode. Check het Facebook-event voor meer info.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Maandag in Effenaar: Debat van de Nacht met o.a. TIOH, Nachtburgemeesters en raadsleden

Maandag 14 maart is in de Effenaar in Eindhoven het Debat van de Nacht. Een gratis toegankelijk initiatief van...

Feest van 30 uur in nieuwe Eindhovense club HAVEN

De nieuwe Eindhovense club HAVEN heeft niets met rustig vaarwater. In het paasweekend pakt het groots uit, met een...