donderdag, december 7, 2023

Bass music in december: De tips van Wessel Hop

-

Home » Music » Bass music in december: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlen en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Trance-tips worden verzorgd door Erwin Herkelman en Chris Breuer weet alles van urban-eclectic. Wessel Hop tipt je het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor december 2020. 

Plaats Delict Livestream [DnB & Dubstep]

Zaterdag 5 december, 20.00

StudioGonz is een jeugdsociëteit die in brede zin allerlei events neerzetten. Voor de derde keer plannen ze een Plaats Delict livestream vanuit hun studios, een eventreeks met drum & bass en dubstep. Ditmaal nodigen ze drie gast-dj’s uit op pakjesavond. Voor wie nét iets andere muziek wil deze dag.

Op de line-up van de avond staan Sweepa, Nicon en Spiral. Sweepa is een underground dub artiest die recentelijk een release heeft uitgebracht bij het basskruit record label. Nicon gaat al dik anderhalf decennium mee en we kennen hem onder andere van zijn events; Next Level Dubstep, die overigens ook een show hebben in december – daarover zo meer. De derde act is Spiral, een ruige drum & bass en crossbreed act die al heeft mogen draaien op gigantische events zoals Subway XL en PRSPCT.

>> Event


De Nacht Blijft @ RTM (Fontein Rooftop) W/ Next Level Dubstep

Donderdag 10 december, 19.00

In strijd tegen het doodbloedende nachtleven organiseren de Rotterdamse noemer N8W8 R’dam en locatie PIP Den Haag een grote streamcampagne. Meerdere clubs, platenwinkels, studio’s en podia uit Rotterdam en Den Haag zorgen dat er zes weken lang programma thuis wordt gestreamd. Op deze dag vinden we alweer het zevenentwintigste event hiervan, onder curatie van Next Level Dubstep.

Zeven dj’s en zeven uur muziek. Wederom draait Sweepa een setje, gevolgd door de dreunende basslines van The Illuminated, Hebbe, Icicle – met een speciale 140bpm set, de snelgroeiende artiest Deadcrow, NVRMND en huisbaas Nicon om het af te sluiten.

>> Event


Bear Grillz – Friends: The Album [Dim Mak]

Release datum: zaterdag 12 december

Het label van Steve Aoki heeft weer een klapper van een release binnen gesleept. Op deze zaterdag komt dubstep gigant Bear Grillz met zijn tweede studioalbum genaamd ‘Friends’ als opvolger van het razend populaire album ‘Demons’ uit 2019. Het album wordt in eerste instantie uitgebracht met 12 platen, allemaal samenwerking zoals de naam al suggereert.

We vinden collaborations met onder andere Adventure Club, Riot Ten en Boknero, Tisoki, Sippy, Blunts & Blondes en de Nederlandse helden Spag Heddy en Dion Timmer. Het is een veelzijdig album met reggae-pop melodieën, zware bass-heavy platen en zelfs een aantal nummers waar de focus vol op soundscaping ligt. De dj staat bekend om het grote beer-costuum dat hij altijd draagt, zijn ware identiteit bleef een mysterie tot een aflevering van de Jerry Springer show in 2016 – waar hij de grote bekendmaking deed.  

>> Fanlink


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips van Wessel Hop. Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...