vrijdag, februari 23, 2024

MY FIRST GIG: Alex Sharp

-

Home » Genres » Techno » MY FIRST GIG: Alex Sharp

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of zelfs meteen in een club staat op de agenda. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: de Roemeense dj/producer Alex Sharp, die Amsterdam al een poos als thuisbasis heeft. “Op dat moment raakte ik lichtelijk in paniek.”

door Marceline Geelen

“Als ik eraan terugdenk, beschouw ik eigenlijk twee gigs als mijn eerste. De eerste vond meer dan een decennium geleden plaats, toen ik ongeveer 14 jaar was. In die tijd breakdancete ik in een groep met als voornaamste doel om in een club op een dansvloer te belanden. Onze leeftijd was natuurlijk wel een dingetje, vanwege de 18+ regel. Dus hingen we op zondagmiddagen in een club in Sighisoara (Transsylvanië) rond. In die periode ontmoette ik Adrian, alias DJ Ochiu, de resident-dj in het weekend. Al snel werd ik zijn ‘sidekick’. Ik was binnen! Ik mocht achter de decks komen en hem met de lichtshow helpen. Doordat ik aan zijn zijde stond, werd het steeds natuurlijker voor me om zelf de tracks te willen combineren en vanaf dat moment was ik elke middag aan het oefenen.”

Alex Sharp

Mooi blond meisje

“Op een zondag zaten we te chillen op het terras van de club en plotseling liep een groep jongeren van rond de 14 met hun leraar naar binnen. Ze maakten een citytrip naar Sighisoara. De leraar vroeg of de muziek aan kon en daar stond ik ineens, achter de decks. Ik herinner me nog dat ik Scooter, Florfila en DJ D’Augustino en andere elektronische muziek draaide. Deze gig heeft mijn leven enorm beïnvloed.”

“Ik deed mijn ding achter de draaitafels, toen een mooi blond meisje mijn aandacht vroeg. Ik deed mijn koptelefoon af en vroeg haar wat ze wilde. Natuurlijk had ze een verzoekje, een vreselijk nummer dat ik zeker niet wilde draaien. Toch ontstond er een relatie en bezochten we elkaar geregeld. Daar moesten we elk weekend zes uur voor reizen. Ik verloor mijn maagdelijkheid bij haar en die ervaring was uiteraard onvergetelijk. Aan die eerste gig, hield ik mijn recidency over voor het event Baby Disco, een alcoholvrij event voor 14 tot 17-jarigen die al blij waren dat ze op mijn muziek konden dansen.”

UFO-project

“Mijn tweede ‘eerste’ gig diende zich op mijn 15e aan toen ik steeds meer mensen in de stad leerde kennen en zij mij met techno introduceerden. Ik herinner me mijn eerste cassette met DJ Rush en Mike Lovechild, opgenomen tijdens dj-netwerksessies in Club Napoca. Ik raakte helemaal verslaafd aan de 4 bij 4 beats en al snel startte het UFO-project.”


Meer lezen? Volg ons op Facebook!


“Dit was een serie events op verschillende locaties. Meestal in een obscure kelder, met minimale verlichting en een krachtig soundsysteem, waar mensen zich van de wereld konden vervreemden. Ik heb op mijn blogs nog enkele flyers en posters uit die tijd staan. Het waren besloten avonden en je had een speciale lidmaatschapskaart nodig om binnen te komen. We gaven die kaarten aan onze vrienden en aan mensen die we bij het geheel vonden passen, zodat we er samen telkens een fantastische avond van konden maken.”

Meer ‘power’

“Ik was de opwarmer op het eerste event van het UFO-project. Het was de eerste keer dat ik volop elektronische muziek draaide. Deep, minimal, house, progressive en breakbeat – ik combineerde al deze verschillende genres die avond. Ik herinner me dat ik de set probeerde op te bouwen, toen iemand uit het publiek om meer ‘power’ vroeg. Op dat moment raakte ik lichtelijk in paniek, mijn hart begon sneller te kloppen en ik kreeg het gevoel dat ik het publiek had teleurgesteld.”

“Gelukkig kon ik me snel herpakken en vulde de ruimte met de juiste percussie-elementen zodat er een enorme energie ontstond. Ik maakte korte breaks en liet het effect uitfaden in de drop. Die gast begon meteen te springen en ga me een high five. Nadat ik klaar was met mijn set, heb ik zelf tot zonsopgang gedanst. Omdat we allemaal in dezelfde buurt woonden, zijn we met z’n allen vol liefde en met een enorm gevoel van saamhorigheid naar huis gewandeld. Ik kan deze mensen niet genoeg bedanken voor de geweldige momenten die we samen hebben beleefd en die ik me voor altijd zal herinneren.”

Alex Sharp

“Ik heb tot mijn 18e in Sighisoara gewoond, waarna ik naar Boekarest verhuisde om filosofie en journalistiek te studeren. Gedurende mijn studie had ik diverse banen, onder meer als verslaggever van het nachtleven. Inmiddels woon ik al een poos in Amsterdam waar ik zelf techno-avonden organiseer in club John Doe, onder de naam UNDRGRND. Wat ik upcoming dj’s en producers wil meegeven, is: leer de regels en leer dan hoe je ze breekt; geef nooit toe en geef nooit op.”

Upcoming release:

Upcoming gigs:

  • 30 juni 2018: Dancerat (Noorwegen)
  • 14 juli 2018: Tutu Crew Boat Party (Amsterdam)
  • 8-9 september 2018: Dava Festival (Transylvanië)

Alex Sharp

Facebook
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

My Most Memorable Gig: Alavux (SRB)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...

Julian Ruiz (NL): “Lekker knallen, drankje en muziekje erbij”

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje en plots...