MY FIRST GIG: Youri Arnold aka Avello Blue (NL)

-

Home » Genres » House » MY FIRST GIG: Youri Arnold aka Avello Blue (NL)

Elke dj weet het nog goed: de eerste keer draaien buiten de veiligheid van het eigen slaapkamertje. Plots voor een publiek staan – hoe klein of groot dan ook. Wel of geen voorbereiding, en hoe zat het met de zenuwen? Vaak met vinyl begonnen, hebben tallozen zich door de jaren heen ook de digitale wereld eigen gemaakt en ‘are still going strong’. Deze week in de rubriek MY FIRST GIG: de Nederlandse dj/producer Avello Blue.

 

Tekst: Marceline Geelen/marcygoeswild.com

 

“Mijn eerste gig vond zo’n zeven jaar geleden, toen ik 17 jaar was, plaats tijdens een intiem housefeestje met de naam Ernesthouse. Dit was een concept van Soulfully Yours, een begrip in Sittard en omgeving als het om pure Chicago-underground house gaat. Ik draaide al een poos op mijn zolderkamer. Daar had ik toentertijd al een enorme vinyl-verzameling staan.”

“Ik ben niet snel zenuwachtig, dus ik was die avond niet heel nerveus. Als ik draai, doe ik wat ik moet doen; het genietende publiek op de dansvloer iets moois meegeven. In dit geval bestond het publiek vooral uit clubbers. Het was een heerlijke crowd. Ik weet ook nog goed met welke plaat ik begon; Given Me Joy van Marc Evans.”

Drive

“Sommigen zoeken van tevoren thuis al uit wat ze gaan draaien, maar ik ga altijd op mijn gevoel af. Dat deed ik toen ook. Het toffe was dat mijn moeder ook bij mijn eerste gig was. Zij is een echte disco queen. Namen als Chic, Sister Sledge, Joey Negro, en Dimitri From Paris trekken haar enorm aan. Ik moest opwarmen, dus ze was erbij voor een dansje. Dat doet ze nog steeds trouwens, meegaan en tussen het publiek staan.”

“Als mentor was mijn beste vriend van de partij. Hij heeft me klaargestoomd voor die eerste keer. Nachtenlang hebben we samen op zijn zolder sets gedraaid. Zijn visie op en gevoel voor house komen sinds dag één volkomen overeen met de mijne. We hoeven geen woord te zeggen, maar voelen elkaar precies aan als het om platen gaat.

Tijdens mijn eerste gig leerde ik ook dat ik moet genieten van het moment

“Uiteindelijk zaten er zeker wat mixfouten in mijn set. Geen gruwelijke, gelukkig. Als je gewend bent om altijd zonder publiek te draaien, alleen op de zolderkamer, gaat het keer op keer vloeiender. Op het moment dat je in een club staat, verandert er iets: je wil de mensen iets meegegeven. Inmiddels heb ik geleerd dat vloeiend draaien het alleen voor mezelf al het fijnste maakt. Tijdens mijn eerste gig leerde ik ook dat ik moet genieten van het moment.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


“Sinds vier jaar zit ik bij True House LA, een platenmaatschappij uit Los Angeles gerund door artiest Joel DeMarzo. Ik breng regelmatig releases uit en werk nauw samen met Joel en met Doc Link uit Chicago. In eigen land werk ik veel met Varry White, een producer uit Sittard.”

“Wij brengen de jaren tachtig boogie-disco-sound overal waar we kunnen. Dit in combinatie met een funky housetwist doen we onder de naam ‘Avello Blue & Varry White’. Er liggen mooie dingen in het verschiet voor ons als duo, dus blijf ons in de gaten houden.’’

Avello Blue

Dikke releases

“Varry White zit overigens ook sinds twee jaar bij True House LA. We gaan binnenkort een aantal dikke releases uitbrengen. Natuurlijk blijf ik ook onder mijn eigen naam, Avello Blue, keihard werken. Ik geniet van elk moment.”

“Komend Amsterdam Dance Event staat me, samen met True House LA, twee mooie feestjes te wachten met onder anderen Chicago House-legend Paul Johnson. Dit zijn gave vooruitzichten. Ook na Amsterdam Dance Event liggen er spannende dingen klaar, maar deze zijn nog even een verrassing.”


Avello Blue

Website
Facebook
SoundCloud 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...