dinsdag, februari 27, 2024

My First Gig: Moorefunk

-

Home » Biki90 » My First Gig: Moorefunk

Na uren, weken, soms zelfs jaren oefenen op je eigen zolderkamertje is het eindelijk zover: je eerste gig op een verjaars- of schoolfeest of in een echte club dient zich aan. Dan slaan de zenuwen toe. Ben je wel goed genoeg? Hoe zal het publiek je ontvangen? Elke dj beleeft die eerste keer anders. Om de twee weken interviewt This Is Our House een dj over zijn of haar debuut. Deze week: het producers-duo Moorefunk (Rudy Ophof en Daan Lijesen). “We hopen deze passie nog lang te mogen uitvoeren.”

 

Tekst: Marceline Geelen

 

“Onze eerste echte grote gig was meteen raak. We mochten op het laatste Magneetfestival draaien. Dat was in 2016. We waren daarom best zenuwachtig: De eerste keer draaien in een grote tent voor flinke crowd. Publiek.”

Floorfillers

“We hadden de set niet echt van tevoren voorbereid. We gaan altijd op dezelfde manier te werk: We zoeken een aantal tracks uit van mede-producers die we misschien aan bod willen laten komen. Daarnaast willen we lekkere floorfillers en natuurlijk draaien we eigen producties. Er gaat niets boven het gevoel dat je krijgt wanneer je mensen los ziet gaan op tracks die we zelf hebben geproduceerd. Dat draaien en produceren hebben we ons overigens zelf aangeleerd; we hebben nooit les of een mentor gehad.”

 

Flow

“Toen we op het Magneetfestival de eerste tracks hadden gedraaid en in de flow kwamen, vielen de zenuwen langzaam van ons af. Op dat moment begon het grote genieten en zie je pas echt wat zich voor je ogen afspeelt. Mensen los te zien gaan op muziek die jij draait, is echt geweldig. Onder die mensen bevonden zich ook vrienden en familieleden die heerlijk losgingen.”

Oneffenheidjes

“De set verliep eigenlijk erg lekker. We kregen fijne feedback van het publiek. Natuurlijk maakten we enkele kleine foutjes, maar gelukkig ging er niets dramatisch mis. Uiteindelijk is het een gegeven feit: Waar live wordt gemixt, kunnen oneffenheidjes plaatsvinden. Wij zijn ook maar mensen.” (lacht)

 

“Natuurlijk hebben we veel geleerd van die eerste gig. We leren nog steeds van elk optreden dat we doen. Wat we sindsdien wel absoluut beseffen is dat we zelf ook vooral moeten genieten van onze set. Die energie draag je over op het publiek. We hopen onze passie nog lang op deze manier te kunnen uitvoeren en dat er nog veel mooie gigs mogen volgen.”


Volg Moorefunk

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...