maandag, december 4, 2023

Top 3 bass music releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » Top 3 bass music releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 bass music releases in juni 2022 van onze Huisspecialist Daan Coerver. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

BVSSIC – A Blissful Gaze Of Ignorance EP

Disciple

Het grote Amerikaanse dubstep label Disciple bracht op 10 juni een EP uit van de Nijmeegse Xavier Bellaire, beter bekend als BVSSIC. Deze riddim producer/dj heeft al een aantal successen op zijn naam staan met releases op labels als Odio of Subsidia. Toch is dit wel weer een nieuwe mijlpaal.

A Blissful Graze Of Ignorance draagt een ontzettend experimentele sound met zich mee. Naar mijn mening is het een one of a kind project waar ik van begin tot eind van heb genoten. Ook heeft BVSSIC ervoor gekozen een DnB-track aan de lijst toe te voegen. Hierdoor zal hij menig luisteraar aangenaam verrassen.


Bru-C – Playground

Universal Music Operations Limited

Voor iedereen die ook maar een beetje drum ’n bass fan is, heeft deze man geen introductie meer nodig. Bru-C is misschien wel één van de bekendste rappers/mc’s binnen het genre en deze grootmacht verwende ons weer met de kersverse plaat ‘Playground‘ die op 26 mei verscheen.

Net als andere Bru-C hits zoals ‘You & I‘, herken je zijn signature sound vrijwel meteen in deze nieuwe track. Een vibey liquid beat, lay back rap flow en catchy hook blijkt dan ook al een lange tijd een succesformule te zijn voor deze artiest. Ikzelf houd dit zomerhitje nog even op repeat. Ik kan jullie aanraden hetzelfde te doen.


Ganja White Night, LSDREAM – Badman

SubCarbon

Ik ben niet alleen fan van de muziek van Ganja White Night, maar zijn clips zijn ook een lust voor het oog. De animaties zijn altijd on point en het voegt daadwerkelijk iets toe aan de beleving van de tracks. Ook in zijn nieuwe productie samen met LSDREAM hebben deze bass bazen alles uit de kast getrokken.

Hun nieuwe tune ‘Badman‘ begint heel relaxed met een soort elektronische reggae intro. Hierin kan dan ook geen pakkende rasta vocal achterblijven. Langzaam wordt het energie-level iets omhoog gebracht en dan volgt er een drop die ik het beste als ‘funky’ kan omschrijven.

Dit plaatje is dus ook zeker het luisteren waard. En check dan ook gelijk even de fantastische videoclip.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Daan heeft zijn eigen bass-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 bass releases in februari 2023: deze tracks mag jij niet missen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Top 3 bass music releases in augustus: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....