zaterdag, september 23, 2023
HomeGenresBassBass music in september: De tips van Daan Coerver

Bass music in september: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je daarbij het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor in september 2021.

Maduk – Transformations LP

Liquicity Records

Maduk - Transformations

De zomer loopt dan misschien op z’n einde, toch komt Maduk ons 10 september nog even verwennen met een zeer zonnig plaatje. De grote baas bij Liquicity is zonder enige twijfel een gevestigde naam in de drum-‘n-bass-scene en zijn dancefloor-platen gaan dan ook de hele wereld over.

- Advertisement -

Ook dit album staat weer vol met de blije en zomerse deuntjes die we van Maduk gewend zijn. Heerlijk voor op festivals, maar ook meer dan prima tijdens de zonuurtjes in je tuinstoel of hangmat.

Voordat het album volledig zal uitkomen zullen er op 27 augustus en 3 september alvast twee tracks van de lijst verschijnen. Eerder heeft het publiek al diverse nummers van de plaat kunnen checken via verschillende livestreams en een uitgezonden mix op 3FM. Ik zal jullie nog niet te veel verklappen over hoe alles bij elkaar klinkt, maar kan jullie wel alvast voorspellen dat er hoe dan ook wat hitjes gaan voortkomen uit dit Transformations-project.


Koven – Say What You Want

UKF

Koven

Het lijkt een goede maand voor dancefloor-fans te worden. Naast het Maduk-album komt ook Koven met een nieuw deuntje. De single heet ‘What You Want’ en zal woensdag al op alle streamingdiensten te beluisteren zijn.

Wat ik zelf altijd heel fijn vind aan Koven-plaatjes, is dat het duo bijna altijd een emotionele lading naar een energieke uitbarsting kan omzetten. En dat is ook met deze nieuwe track weer gelukt. De kippenvel-vocals van Katie bouwen op naar twee verschillende drops met allesbehalve een gebrek aan bass. Persoonlijk ben ik geen groot dancefloor-drum-‘n-bass-fan, maar deze plaat komt 100 procent zeker in mijn playlist te staan.


Madcore – SPASSKY EP

DPMO

Madcore

Mees Rutgers, beter bekend als Madcore, is een dubstep-producer van Nederlandse bodem die zich vooral focust op het draaien en produceren van riddim. Zo heeft hij laatst nog even de hele second stage van Rampage Free Party afgebroken en brengt hij op 15 september een gloednieuwe EP op de markt.

De zogeheten ‘SPASSKY EP’ word uitgebracht op DPMO, het label van Funtcase. Ook staan er twee collabs op de plaat, deze worden ingevuld door Exentra en Glockz. Beide artiesten houden zich ook voornamelijk bezig met riddim. Al met al kunnen we dus weer veel lompe tunes verwachten en daar word ik zelf altijd wel gelukkig van.


Meer bass music tips

Check ook de andere aanbevelingen van Daan Coerver op het gebied van bass music. En vergeet niet zijn maandelijks bijgewerkte playlist met favoriete bass music releases te volgen:

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De oordoppentest: welke partyplug is het fijnst?

Een kwart van de jongeren in Nederland heeft gehoorschade en met dat feit is het belang van het dragen...

Overlijden hardstyle-dj Delete slaat in als een bom

Met grote verslagenheid heeft de dancewereld kennisgenomen van en gereageerd op het overlijden van Ryan Biggs, beter bekend als...