zondag, oktober 1, 2023

De top 3 melodic house releases van mei 2022: dit zijn de beste tracks

-

Home » Music » Releases » De top 3 melodic house releases van mei 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je ook deze maand hun selectie van de nieuwste tracks. Hieronder de top 3 melodic house releases in mei 2022 van onze Huisspecialist Peter Dijk. En de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Charles Webster feat. Thandi Draai – Music (Luciano Vocal Mix)

Dimension Recordings

In 2020 kwam na twee decennia ineens een nieuw album uit van Charles Webster. Een mooi introvert album waarin niet alleen house maar ook andere genres als triphop mooi en organisch samenkwamen. Inmiddels zijn twee jaar later meerdere tracks van dat album door de remixmolen gehaald.

De laatste variant komt op het conto van de Chileense Zwitser Luciano. Hij maakt het origineel net wat elektronischer en meer gericht op de dansvloer zonder de originele elementen uit het oog te verliezen. De stem van de Zuid-Afrikaanse Thandi Draai fladdert er mooi subtiel omheen maar is nergens overheersend. Top plaat!


Atjazz & Fred Everything – Stay A Little While

Lazy Days Recordings

Zowel Atjazz als Fred Everything hebben net als Jimpster bijgedragen aan de warme meer organische sound binnen de deep house van de pak hem beet afgelopen twintig jaar. Naast talloze remixen en eigen releases zijn ze dit keer samen de studio ingedoken. Op deze laatste samenwerking bewijzen ze opnieuw waarom ze al jaren tot de top van het deep house genre behoren.

Stay A Little While is het perfecte visitekaartje voor wie nog niet bekend met ze is. De track is loepzuiver geproduceerd, gelaagd en lekker punchy. Tel daar een mooi subtiel wobbly baslijntje met dromerige akkoorden bij op en je weet dat je gebakken zit. 


Kid Fonque/Jonny Miller FT Asap Shembe – Connected Beings (Jazzanova remix)

Stay True Sounds

Kid Fonque speelt al meer dan twintig jaar een belangrijke rol bij de ontwikkeling van elektronische muziek en clubcultuur in Zuid-Afrika. Naast promoter, DJ, labelmanager produceert hij ook voor zijn eigen label Stay True Sounds. De meest recente track Connected Beings is onder handen genomen door het Duitse Jazzanova. Ooit gestart als remixers (Jazzanova The Remixes 1997-2000 is hun opus magnum) en DJ collectief maar inmiddels uitgegroeid tot een muzikaal instituut.

Dat omvat een opnamestudio in Berlijn, een liveband, een wekelijkse radioshow, een eigen label. Wie de remix beluistert hoort de hand van de meesters goed terug. Soulvolle organische clubmuziek met mooie gelaagde arrangementen. Jazzanova lukt het al 25 jaar een geheel eigen muzikaal universum te creëren. Daar mogen we ze dankbaar voor zijn.


Spotify-lijst én meer releases

Naast de Releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. Ook Peter heeft zijn eigen melodic house-playlist voor TIOH gemaakt:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd