dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicReleasesNieuwe bass music releases in oktober: De top 3 van Daan Coerver

Nieuwe bass music releases in oktober: De top 3 van Daan Coerver

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 aan favoriete nieuwe releases. Hieronder de persoonlijke top 3 van Daan Coerver van bass music releases in oktober, én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

A.M.C – VOID LP

Titan Records

A.M.C is ongetwijfeld een grootmacht in de drum ’n bass wereld. De man staat erom bekend om elke zaal waar hij staat compleet af te breken en iedereen met spierpijn naar huis te sturen. Ook zijn platen bestaan vaak uit harde drums, een grove bass en vieze leads. Dat laat de Brit ons wederom weer horen in zijn nieuwe album dat op 1 oktober verscheen, VOID LP.

Ook deze plaat is weer onmiskenbaar hard, vies en boos. Ik verwacht de tracks dan ook op veel raves terug te gaan horen. en raad je aan om dit pareltje niet aan je voorbij te laten gaan.


CaitC – Shooting Star, Reaching

- Advertisement -

LUX music

CaitC is een opkomende drum ’n bass producer/dj uit Breda en een naam die je lokaal steeds meer hoort. De Brabantse bass-liefhebber kent haar wellicht al van shows bij NOX of Beats ’n Bass. In juni van dit jaar interviewden wij haar voor ons item Rock The House. Vandaag komt ze met haar eerste EP op LUX music, ‘Shooting Star / Reaching’.

Persoonlijk vind ik ‘Reaching’ de betere track van de twee. Het is energieker en niet echt gebonden aan een genre. Je zou kunnen zeggen dat de werelden van dancefloor en jump up elkaar perfect overlappen in deze plaat. ‘Shooting Star’ daarentegen zal het grote publiek meer aanspreken. Het is net wat toegankelijker en de bouncy bass en catchy lead blijven toch net iets beter hangen. Twee tunes die zeker het luisteren waard zijn!


Crankdat feat. neverwaves – The Same

Welcome Records

Crankdat is misschien wel een van mijn favoriete bass artiesten. Zijn melodische dubstep-tracks kunnen je volledig vastpakken en meeslepen. De sound die hij creëert is zowel euforisch als hard. Een perfecte balans in mijn ogen. Op 1 oktober kwam het talent weer met een gloednieuwe tune genaamd ‘The Same‘.

De track begint met de vocal van neverwaves. Zijn zachte stem neemt je mee terwijl de instumental langzaam door ontwikkelt. In de opbouw van de track stijgt het energielevel al snel en dan volgt er een drop die we van Crankdat wel gewend zijn. Veel euforische elementen verwerkt in wéér een melodisch prachtwerk. Meer woorden maak ik er niet aan vuil. Ga zelf maar gewoon luisteren.


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases in oktober:

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Dance-museum Our House is een kippenvel-kwekende speeltuin rond elektronische muziek-cultuur

Met Our House heeft Nederland een uniek dance-museum van internationale allure gekregen. Mark van Bergen en Erwin Herkelman togen...

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....