HomeMusicReleasesExperimental Dance Music in oktober: dit is de top 3 releases van...

Experimental Dance Music in oktober: dit is de top 3 releases van Frank Slijpen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 van Experimental Dance Music releases in oktober door Frank Slijpen. Én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Phillip Jondo – Little Princess EP

Dekmantel

De EP ‘Little Princess’ van dj en producer Phillip Jondo uit Keulen is de nieuwste release op Dekmantel.

Op de A-kant werkt Jondo samen met Maxwell Sterling, contrabassist, producer en expert op het gebied van dichte soundscapes (check ook zijn album ‘Turn of Phrase‘, dat eerder dit jaar uitkwam). Beiden waren al een tijdje fans van elkaars werk, toen ze uiteindelijk bij elkaar kwamen in Londen voor deze samenwerking. Het resultaat: twee dynamische stukken, getiteld ‘Dunkelziffer I’ en ‘Dunkelziffer II’ (Duits voor ‘donker figuur’).

- Advertisement -

De B-kant ‘Whowhuwho’ is een samenwerking met de Australische dj Plead, waarin de twee producers knipogen naar genres als grime en jungle, met dubby delays en klassieke breaks. De remix van de Russische Moa Pillar is meer minimalistisch.

Check trouwens ook de toffe Dekmantel Selectors 2021-set van Phillip Jondo.


Simo Cell – YES.DJ

TemeT

‘YES.DJ’ is het debuutalbum (na een reeks singles en EP’s) van Simo Cell. De muziek van de Franse dj en producer heeft een link met de scene rondom het label Livity Sound uit Bristol, dat net de toffe jubileumcompilatie ‘Molten Mirrors’ heeft gereleast, met daarop ook een track van Cell.

Op het korte (een half uur) album, door de Fransman uitgebracht op zijn eigen label TemeT, staan zes tracks, waarop Cell op geheel eigen wijze verschillende stijlen en genres mixt, heen en weer springend tussen 140bpm beats, dancehall, footwork, trap en techno.

Mijn favoriete track van het album: de titeltrack, gebouwd rondom een sample van het nummer ‘Sorry Ass DJ’.


Lyra Pramuk – Delta

Bedroom Community

Lyra Pramuk is een van de 25 artiesten op ‘Pitchfork’s 25 Next List: The Artists Shaping Where Music Will Go From Here’. Vorige maand stond de vanuit Berlijn werkende Amerikaanse experimentele producer op de openingsavond van het Tilburgse This Is Not Draaimolen Festival, samen met Caterina Barbieri, Bendik Giske en Nkisi. Vorig jaar verscheen haar betoverend mooie debuutalbum ‘Fountain’, waarop Pramuk, uitgaande van haar eigen stem, laag op laag stapelde.

Nu is er het remix-album ‘Delta’, met medewerking van onder meer Hudson Mohawke, Vessel, Kara-Lis Coverdale, Caterina Barbieri en Ben Frost. Gebleven zijn de betoverend mooie zanglijnen, waarop nieuwe lagen zijn gestapeld.

Ook tof: de mix die Pramuk begin deze maand voor NTS maakte: ‘a 2-hour trip through diverse classical and choir selections from the past 500 years’.


Spotify-lijst Experimental Dance Music releases

Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De Experimental Dance Music releases in oktober:


Meer tips?

Check ook de maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Frank Slijpen
Frank Slijpen
Docent @ Fontys Academy for Creative Industries (Tilburg). Bestuurslid @ Paradox (Tilburg). Voorheen verantwoordelijk voor de marketing van onder meer de Verkadefabriek (Den Bosch) en het Bimhuis (Amsterdam). Kunst- en cultuurfanaat. Check ook F22T (Franks 22 Tips): elke 2 weken 22 kunst- en cultuurtips voor liefhebbers en professionals. Heb jij nieuwe experimental releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Love Parade keert terug in 2022 in nieuwe vorm

Het was oorspronkelijk gepland op de tweede vrijdag in juli van dit jaar. Door de onzekerheid rondom de aanhoudende...

Elektrum: WiSH en Intents bundelen krachten in nieuw hardstylefestival

Hardstyle-fans mogen alvast in hun handen wrijven. Aankomend najaar staat een gloednieuw festival op de kalender. Het veelbelovende samenwerkingsproject...