dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicNieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – december

Nieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – december

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van onze nieuwe Huisgids op het gebied van bass music: Daan Coerver. Met deze maand voor het eerst ook een Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Pixel Terror feat. Protostar – Andromeda

Monstercat

Pixel Terror is al langer van (bijna) alle markten thuis. Van harddance naar dubstep tot basshouse, ze doen het allemaal. Zo heeft het duo begin december samen met Protostar een heerlijke drum-‘n-bass plaat gedropt, genaamd ‘Andromeda’.

De track begint met een pakkende melodie en bouwt vrijwel direct op naar de eerste energieke drop. Hierna wordt er ontzettend veel gespeeld met de verschillende elementen in het nummer. Dit zorgt voor lekker veel variatie in de beat. Het is een track waarop je keihard kan gaan op een feestje maar ik zou het óók draaien als ik buiten in de zon aan een koud biertje zit.


Kanine, T-Man – All Goes Wrong

Unleashed

Ik denk dat het niet meer dan terecht is als ik zeg dat Kanine nu al enige tijd een gevestigde naam in de drum-’n-bass scene is. We kenden hem al van tracks als ‘Sundown’ of ‘Your Love’ met Friction; twee iconische drum-‘n-bass platen in mijn ogen.

- Advertisement -

Begin deze maand kwam de Brit met een nieuwe plaat: ‘All Goes Wrong’. Het nummer begint vrij rustig met een typische UK rap vocal. Aansluitend op het intro volgt, naar mijn mening, een rasechte roller. De rest van de drums kicken in en dit voegt meteen een superenergieke lading toe aan het nummer. De bass die er ook uit het niets bijkomt kan je tot in je poriën voelen doortrillen, zoals het hoort. Speel deze track af in een grote zaal op een goede installatie en je blaast iedereen omver.


Phonon, MAD DUBZ – Wheel Up

Cyclops Recordings

Voor iedereen die deze man nog niet kent; Phonon is de grootbrenger van polyritmische dubstep. Dit betekent dat hij twee ritmes door elkaar heen laat lopen, maar het toch goed kan laten klinken. Zijn grote doorbraak met dit nieuwe concept was de track ‘Polyriddim’.

Zijn nieuwe plaat is ongeveer hetzelfde opgebouwd. Het nummer begint met een ambient intro, vervolgens komt er een dubstep ritme en een rap vocal bij. Daarna volgt er een drop waar de ritmes steeds verder van elkaar los lijken te komen. Combineer deze typische Phonon-formule met de keiharde riddim sounds van MAD DUBZ en het resultaat is de hit ‘Wheel Up’.


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen met ingang van deze maand ook een Spotify-lijst samen van 25 tot 30 nummers die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases voor deze maand:


Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips op het gebied van bass music. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe Experimental Dance Music releases in november: De top 3 van Frank Slijpen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met verse muziek....

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – november

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....