Nieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – januari

-

Home » Music » Nieuwe bass music releases: De top-3 van Daan Coerver – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 op het gebied van bass music van Daan Coerver én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Disciple – Knights Of The Round Table Vol. 4

Disciple Round Table

De echte bass-liefhebber kent het Amerikaanse Disciple vast en zeker. Het is een razendsnel groeiend label dat is opgezet door een collectief van grote, maar ook opkomende, dubstep-artiesten. Het label brengt aan de lopende band singles uit en releaset jaarlijks meerdere compilatiealbums.

Op 15 januari kwam er een album op het sublabel Disciple Round Table. Het project heet ‘Knights Of The Round Table Vol. 4’. Op dit album staan maar liefs 31 verschillende producers die allemaal een totaal verschillende sound hebben, maar toch samen één verhaal vertellen.

Het deuntje op het album dat mij het meest aanspreekt is zonder twijfel de allerlaatste: ‘Wild Style’ van Lizzy Jane en Born I. De track begint met een spoken word-vocal waarna er een unieke, keiharde drop volgt waarin op een zeer originele manier met de drums wordt gespeeld. Een superenergieke plaat die elk feestje wakker zou schudden.


Apashe ft. Geoffroy – Distance (Buunshin Remix)

Kannibalen Records

De originele track ‘Distance’ van Apashe en Geoffroy bestaat uit twee uitgerekte opbouwen die beide naar hun eigen piek toewerken. In deze Buunshin-remix is zowel de opbouw als de piek nog net iets sterker aangedikt. Hoe verder je in het nummer zit, des te energieker de plaat wordt.

De Rotterdamse bass-producer heeft door het toevoegen van zijn eigen geluid van deze future trap/electro pop-track een keiharde drum ’n bass-banger gemaakt. Hij doet dit zonder de oorspronkelijke sfeer van het nummer weg te halen. De sterke elementen in de opbouw van de track blijven die enige echte Apashe-sound houden. Alleen dan nu met de toevoeging van een vleugje Buunshin.


Smal B – Volt Face

Monsters Music

Nog maar weinig mensen kennen deze Canadees, maar één ding is zeker: je wilt hem absoluut ontdekken. Smal B brengt een vernieuwende sound naar de riddim-scene die je trommelvliezen laat trillen.

De DJ en producer begon het jaar goed en bracht op 4 januari een EP genaamd ‘E.M.P’ uit op het label Monsters Music. De EP bestaat uit energieke vibey tracks waar ík in ieder geval niet bij stil kan blijven zitten. Mijn persoonlijke favoriet is het plaatje ‘Volt Face’. Het nummer begint met een mysterieus intro waardoor je de dijk van een pre-drop nauwelijks verwacht. Hierna volgt een typische riddim dubstep-drop waar je nekharen recht van overeind gaan staan. Als je hier geen headbang-neigingen van krijgt…


Spotify-lijst bass music releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De bass music releases voor deze maand:

Meer tips over bass music?

Check hier de eerdere tips op het gebied van bass music. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

De top 3 bass releases in februari 2023: deze tracks mag jij niet missen

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Top 3 bass music releases in augustus: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....