zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeNieuwsADE 2020 krijgt online vorm: Wordt 25e editie zo toch nog de...

ADE 2020 krijgt online vorm: Wordt 25e editie zo toch nog de grootste?

-

Dit jaar had in onze hoofdstad de grootste editie van Amsterdam Dance Event ooit moeten plaatsvinden. ADE viert tenslotte het 25-jarig jubileum. Voor de veiligheid van de 400.000 internationale bezoekers die er normaal op af komen, is de conferentie nu grotendeels verschoven naar een online omgeving. Met de digitale mogelijkheden zou ADE 2020 qua bereik toch zomaar nog de grootste editie so far kunnen worden. Er komt bovendien nog een ruim programma-aanbod, dus meer dan genoeg te doen, zien en luisteren.

Coverfoto: Laura Jacobs

Online wordt ADE 2020 een virtuele viering van de danscultuur. Een die voor een wereldwijd publiek van elektronische muziek-liefhebbers wordt tentoongesteld. Verscheidende items komen aan bod op een gloednieuw, voor velen vrij toegankelijk online platform. Hieronder vallen dj-sets, artists talks, studiotours, masterclasses, artistieke cross-overs, een filmprogramma en nog veel meer.

Eerste sprekers

De eerste sprekers zijn inmiddels aangekondigd voor de ADE Pro digitale conferentie, die tegen betaling (75,-) te volgen is voor met name senior professionals en business-to-business. De met een Grammy bekroonde kunstenaar James Blake gaat in gesprek met Jennie Morton, expert op het gebied van geestelijke gezondheid.

- Advertisement -

Er komt ook een diepgaande workshop over ‘music clearance’ door Deborah Mannis-Gardner. Evenals panelgesprekken en interviews met Aly Gillani van Bandcamp, VFX-specialist Angelo White, Claudia de Wolff van VEVO, BBC Radio 1 DJ Jaguar en ondernemer in de muziekindustrie Merck Mercuriadis. Binnenkort volgen meer ADE Pro-aankondigingen.

amsterdam dance event rembrandtplein
Foto: Tom Doms

Aanbod in Amsterdam

Een geselecteerd aantal corona-proof, seated concerts en interculturele projecten zal op verschillende locaties in Amsterdam onder de ADE Specials banner verwezenlijkt worden. Door nauwe samenwerking met het stadsbestuur gebeurt dit allemaal volgens de richtlijnen van de overheid.

De eerste bevestigde, deelnemende locaties zijn onder meer: Bimhuis, Concertgebouw, Melkweg, Paradiso en Paradiso Noord. Meer locaties worden in de komende weken aangekondigd, evenals het volledige programma en ticketinformatie.

amsterdam dance event felix
Foto: Tim Buiting

Co-directeur Meindert Kennis is zelfverzekerd dat ADE kan voortbewegen als een leidend platform voor artiesten en professionals in dit vakgebied.

“Het creëren van een digitaal alternatief voor ADE’s jaarlijkse branchebijeenkomst in Amsterdam was nogal een moeilijke puzzel. Dit omdat we niet alleen een conferentieprogramma moesten vertegenwoordigen, maar ook de betekenisvolle verbindingen tussen bezoekers. Andere digitale conferenties zijn een eenmalig evenement waar kennis gedeeld wordt. Wij willen de uitdaging aangaan om te investeren in een duurzaam, sociaal platform dat het hele jaar door echte waarde biedt voor professionals wereldwijd uit de muziekindustrie.”


ADE 2020

Wil je er graag bijzijn? De ADE 2020 Digital Pro Pass geeft toegang tot het volledige ADE Pro-conferentieprogramma, een jaarabonnement op het sociale mediaplatform en meer. Het bevat zelfs een flinke korting voor de editie van volgend jaar. Naast de Pro-conferentie komt er ook ADE Lab, een gratis toegankelijk programma voor talent-ontwikkeling.

>> Digital Pro Pass

>> Events

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

ADE 2021: De glorieuze comeback van de nachtcultuur – in een dagjas

De aanloop naar het 25e Amsterdam Dance Event ging met houterige pasjes. Maar wie de balans opmaakt na een...

ADE 2021: Dit zijn onze 10 highlights uit het festivalprogramma

De 25e editie van Amsterdam Dance Event staat voor de deur. De organisatie had het jubileum graag in...