zaterdag, november 26, 2022

Toch weer beperkingen: Nieuwe maatregelen vanaf zaterdagochtend

-

Home » Nieuws » Toch weer beperkingen: Nieuwe maatregelen vanaf zaterdagochtend

Twee weken na het einde van de lockdown, nog geen week na het eerste festival, trapt het kabinet weer op de rem. Tijdens de persconferentie kondigde het demissionair kabinet aan dat er nieuwe beperkingen komen voor horeca en evenementen. Organisatoren reageren bevreesd.

Tijdens de persconferentie kondigde het demissionair kabinet aan dat discotheken en nachtclubs hun deuren kunnen sluiten tot en met 13 augustus. De horeca sluit dagelijks vanaf middernacht haar deuren en werkt weer met de 1,5m-afstandsregel en zitplekken. Testen Voor Toegang gaat voor de horeca tijdelijk op pauze. Voor festivals en evenementen geldt dat zij terug moeten naar vaste zitplekken voor bezoekers én gebruik moeten maken van Testen Voor Toegang.

7th Sunday, een van de festivals die dit weekend plaats zou vinden op zaterdag en zondag, kondigde op Facebook aan dat het festival niet door gaat.

Eerdere reacties

Melkweg Amsterdam kwam donderdag al met een statement waarin werd aangegeven dat ze voorlopig de deuren gesloten zouden houden omdat het in hun ogen niet verantwoord was om open te blijven. Na het nieuws van vrijdag zijn er meerdere partijen die reageren.

Zo meldt de Maastrichtse club Complex op hun Facebookpagina dat ‘onze bezoekers moeten kunnen dansen en dat is alleen mogelijk zonder 1,5m-maatregel’. De club verplaatst alle geplande evenementen naar een later moment.

De Utrechtse club BASIS geeft aan het nieuws nauwlettend in de gaten te houden en ontdaan te zijn als inderdaad de eerder vermeldde maatregelen van kracht gaan worden.

Fieldlab Evenementen haalt ook flink uit naar het kabinet. Met de maatregelen lijkt het kabinet ook af te willen van Testen Voor Toegang, wat dankzij het onderzoek van Fieldlab is opgezet. In een bericht op Facebook vraagt Fieldlab hoe het kan dat ‘de conclusies van maandenlang Fieldlab-onderzoek meteen de prullenbak in gaan?’

Hoe kan het dat de conclusies van maandenlang fieldlab onderzoek meteen de prullenbak in gaan?

Fieldlab Evenementen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Stef Appelhofhttps://stefappelhof.com/
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt.

Gerelateerd

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

21×2021: het jaar van Juliëx

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...