maandag, december 4, 2023

Luciano, Groove Armada e.v.a. op Extrema Outdoor 2017

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Luciano, Groove Armada e.v.a. op Extrema Outdoor 2017

Onder anderen Luciano, Fritz Kalkbrenner, Groove Armada, Nic Fanciulli, ROD en Stephan Bodzin zijn kopstukken die optreden op de nieuwe locatie van Extrema Outdoor. Het groene, waterrijke recreatiegebied De Bergen in Wanroij vormt van 7 tot en met 9 juli het decor voor een programma vol intieme feestjes op het strand en in de diepe bossen.

 

Extrema Outdoor maakte de line up voor zijn 22e editie donderdagavond bekend. Dat gebeurde tijdens een feestje op een vooraf geheim gehouden locatie in hartje Amsterdam. Met 3 bussen werden in diverse Brabantse steden mensen opgepikt die zich via Whatsapp hadden aangemeld.

Er werd afgetrapt met een pop-up-rave op het Rembrandtplein, hierna ging de stoet naar Bar Broker (Reguliersdwarsstraat 44) voor nog een feest plus praatje.

Bye bye Aquabest

Aquabest wordt verlaten voor een plek die volop nieuwe mogelijkheden biedt, aldus de organisatie. Zo zijn de openingstijden ruimer; het programma loopt tot 1.00 uur ‘s nachts. Voor de kampeerders lonken daarna nog afterparty’s, verspreid door het bos.

Ook nieuw: de trash free Vintage Art Camping. Een ‘afvalvrije’ camping vol unieke en artistieke accommodaties, te huur voor de bezoekers.

XO Belgium

Het muziekprogramma van Extrema Outdoor zit vol met kwalitatieve techno, tech house en deep house. Met het affiche van 2017 komt ‘XO NL’ nog meer in lijn met de line-up van Vlaamse zuster XO Belgium.

Marcel Mingers, oprichter van Extrema: “In 2015 zetten we onze eerste stappen in een nieuwe richting. Nu zijn we aanbeland bij de laatste stappen van onze facelift. Daar ben ik heel blij mee, net zoals met de line-up. Elke dag heeft een eigen kleur, een ander gevoel, zowel muzikaal als wat sfeer betreft.”

>> Zie ook: Extrema Outdoor wordt meerdaags in Wanroij: ‘Exclusiviteit terug’ <<

Extrema Outdoor 2017

Extrema Outdoor per dag

Vrijdag 7 juli gaan in de middag de deuren open voor kampeerders die alvast op een deel van het festivalterrein een pre-party, enkel voor campingbezoeker, krijgen voorgeschoteld. Met onder meer Recondite LIVE, Steve Rachmad, Makam en Olivier Weiter.

De zaterdag kent 4 hoofdpodia aan het water en in de bossen. Special guest Luciano is de afsluiter. De geboren Zwitser spendeerde een groot deel van zijn jeugd in Chili en dat is terug te horen in zijn muziek: minimal techno met latin-invloeden.

Fritz Kalkbrenner, een van de uithangborden van de Berlijnse technoscene en jongere broer van Paul, is er ook bij. Een andere Duitser op de Mainstage: Stephan Bodzin.

Rauwe en donkere beats zetten de toon op de techno stage. Met onder meer Alan Fitzpatrick, ROD b2b Tripeo, Tommy Four Seven en Haeken.

Elke dag heeft een eigen kleur, een ander gevoel, zowel muzikaal als wat sfeer betreft

Ants op Extrema Outdoor 2015

Ants

Extrema Outdoor kent dit jaar twee hostings: ANTS en FLOW, het populaire houseconcept van Franky Rizardo. Naast de head honcho zelf geven onder anderen Steve Lawler, Butch, Prunk en Ferreck Dawn een setje weg op FLOW.

Ibiza-crew ANTS (foto hierboven) strijkt al weer voor het 3e jaar op rij neer op Extrema Outdoor. De Spanjaarden brengen onder meer Nic Fanciulli, Groove Armada en Andrea Oliva mee.

Op de zondag trakteert Extrema Outdoor de bezoekers op een ontspannen dag met funky deephouse, disco house en tech house. Onder meer Dekmantel Soundsystem, Pablo Discobar Soundsystem, Julio Bashmore, De Sluwe Vos en Tom Trago treden op de slotdag op.

 


Een Full Weekend Ticket met camping voor Extrema Outdoor 2017 kost €69. Dag- en weekendtickets zijn er vanaf €29. Tickets zijn verkrijgbaar via www.xofestival.nl.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...