woensdag, december 6, 2023

XO Festival 2018: o.a. Marcel Dettmann, Michael Mayer en Worakls

-

Home » Puinhoop Kollektiv » XO Festival 2018: o.a. Marcel Dettmann, Michael Mayer en Worakls

Marcel Dettmann, Apollonia, Worakls, Matthias Tanzmann en hostings van ANTS en FLOW. Dat zijn enkele van de vele mooie namen op de 23e editie van Extrema Outdoor (6-8 juli). Voor de tweede keer is ‘XO NL’ meerdaags met camping en vindt het plaats op de nieuwe stek van vakantiepark De Bergen in Wanroij.

 

Ook dit jaar legt Extrema Outdoor de focus op techno, techhouse en deephouse. Met 2 dagen festival en 3 dagen camping, wacht de bezoeker een volledig weekend vol muziek, spannende feestjes in het bos en meer.

Vrijdag: volledige festivaldag en nieuwe stage

Waar vorig jaar de vrijdag een pre-party voor de kampeerders was, pakt XO dit jaar uit met een volledige festivaldag. Hiervoor zijn dit jaar ook dagkaarten beschikbaar.

Verspreid over twee stages, wordt het festival die vrijdag afgetrapt met een legertje fijne artiesten. Headliner op de Mainstage is Apollonia. Daarnaast treden onder meer Richy Ahmed en Raw District op.

>> Zie ook IN BEELD: Extrema Outdoor 2017 <<

Extrema Outdoor 2018

De tweede, nieuwe stage Mellowtron is melodieus, zweverig en veelzijdig. Daar staan op vrijdag onder meer Stereoclip, Joachim Pastor en N’to op het programma. Afsluiter op het Mellowtron-podium is Worakls.

Zaterdag: Marcel Dettman, ANTS en meer

Op de tweede festivaldag openen de schuiven om 13:00 uur voor een zaterdag vol kwaliteitsmuziek. Headliner op de Mainstage is Marcel Dettmann. De Duitser is een van de invloedrijkste artiesten van de hedendaagse techno en uithangbord van de legendarische club Berghain. Eerder op de dag spelen onder meer Marcel Fengler, Michael Mayer, Mind Against en Kobosil.

Ook Ibiza-concept ANTS verzorgt dit jaar op zaterdag weer exclusief een stage op XO. Op het programma onder meer Camelphat (megahit: ‘Cola’), DJ Sneak, Solardo en afsluiter Matthias Tanzmann.

Daarnaast keert ook de hosting van Franky Rizardo’s FLOW terug. Dit jaar neemt de Nederlander onder meer Benny Rodrigues, Dennis Cruz en Darius Syrossian mee.

>> Zie ook Extrema Outdoor meerdaags in Wanroij: ‘Exclusiviteit is terug’ <<

Geheime feestjes op zondag

Naast de grote stages heeft XO nog tal van kleine en verscholen areas. Zoals podia in het bos, gezellige foodarea’s en loungeplekken op het strand.

De Vintage Art Camping ligt direct aan het festivalterrein. Zodat de bezoeker binnen no-time van de camping op het festival is. Op de zondag hoeven kampeerders XO niet direct te verlaten, maar mogen ze nog even blijven plakken aan de waterkant.


Extrema Outdoor 2018

Vrijdag 6 t/m zondag 8 juli, Vakantiepark De Bergen, Wanroij. Meer info en tickets: zie de website of de eventpage.

Extrema Outdoor

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Extrema Outdoor viert eindelijk 10e verjaardag – en de line-up is gruwelijk

Festival Extrema Outdoor in Belgie is na twee geannuleerde edities dan eindelijk toe aan zijn tiende verjaardag. En die...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...