woensdag, januari 19, 2022
spot_img
HomeNieuwsExtrema Outdoor Belgium: Jubileum naar 2022, hoop op extra editie in september

Extrema Outdoor Belgium: Jubileum naar 2022, hoop op extra editie in september

-

Er komt ook dit jaar geen jubileumviering (10) van Extrema Outdoor Belgium. Het reguliere weekend, met Pinksteren, komt vanwege de coronabeperkingen te vroeg voor het festival. Vrijdag maakte de organisatie daarom het besluit wereldkundig om het jubileum naar 2022 te verplaatsen. Komende september hoopt Extrema Belgium wel vast een extra editie te kunnen houden.

Eigenaar Ugur Akkus van Extrema Outdoor Belgium: “De viering van het jubileum wordt groots, en moet zeker doorgaan. Op dit moment is die zekerheid er niet, vandaar dat we besloten hebben om naar volgend jaar uit te wijken. Maar we gaan alles op alles zetten om in september, mocht de situatie het toelaten, vast een extra editie neer te zetten.”

De 10e Extrema Outdoor is nu gepland voor 3 tot en met 5 juni 2022. Alle aangekochte tickets blijven geldig, aldus de organisatie.

>> Zie ook – Ugur Akkus: ‘Ik leef voor deze wereld’

Extra variant Extrema Outdoor in september

- Advertisement -

Een datum voor de tussen-editie in september van dit jaar is nog niet bekend. Zodra er meer duidelijkheid is over vorm en capaciteit komt Extrema Outdoor Belgium met meer informatie.

“We zoeken naar de mogelijkheden voor een schaalbare variant, die ons de gelegenheid geeft flexibeler te zijn dan met een festival op volle kracht”, aldus Extrema. “We willen maximaal voordeel halen uit alle kansen die we krijgen. Ons team werkt hard om ons allemaal eerder dan later terug op de dansvloer te krijgen.”

Net als in Nederland tekent zich zo een migratie naar de nazomer af onder festivals. Ook Tomorrowland maakte donderdag bekend beide weekends te verhuizen van juli naar september.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Nieuwe hardcore releases: de top 3 van Joes Maas – januari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

ESNS festival en conferentie; een lichtpuntje in een ‘eventloze’ tijd

Het Europese showcasefestival en de conferentie Eurosonic Noorderslag (ESNS) vindt volledig online plaats van 19 tot en met 22...