maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeNieuwsGrootse line-up Extrema Outdoor Extra: Beperkingen ver te zoeken in 'tussen-editie'

Grootse line-up Extrema Outdoor Extra: Beperkingen ver te zoeken in ’tussen-editie’

-

Extrema Outdoor Extra mag dan op papier een ’tussen-editie’ heten, de line-up van het Belgische festival is dit najaar groots als vanouds. Headliners als Dixon, Âme, Maceo Plex, Jamie Jones, Adriatique, Mind Against, Amelie Lens, Pan-Pot en Joris Voorn reizen van 17 t/m 19 september weer af naar Houthalen-Helchteren. Donderdag maakte de organisatie de volledige line-up bekend, met daarop nog zo’n honderdtal (bekende en opkomende) acts.

Extrema Outdoor keert zo eindelijk weer terug naar De Plas in Houthalen-Helchteren, na dik 2 jaar afwezigheid. Het elektronisch muziekfestival was in 2020 juist toe aan zijn 10e aflevering. Deze jubileumeditie werd bewust verplaatst naar het Pinksterweekend van 2022.

Ondertussen werd Extrema Outdoor Extra in het leven geroepen, om dit jaar toch vast binnen de mogelijkheden een ‘schaalbare’ editie te kunnen vieren. Met de ‘Extra’ kan de organisatie naar eigen zeggen beter én sneller anticiperen op de herstart van de evenementensector.

“Ons 10-jarig bestaan vieren we graag zonder beperkingen, op volle kracht en traditiegetrouw in het Pinksterweekend”, aldus Extrema in een persbericht. “Daarom hebben we de beslissing gemaakt om het jubileum volgend jaar te vieren, en Extrema Extra in het leven te roepen.”

- Advertisement -

>> Zie ook – IN BEELD: Extrema Outdoor Belgium 2019

Extrema Outdoor Extra

Line-up

Van beperkingen is op het eerste oog nochtans weinig te merken. Het programma, vol internationale toppers en opkomende namen, is indrukwekkend als vanouds. Naast genoemde hoofdacts zijn er optredens van onder meer Dubfire, Hot Since 82, Ben Böhmer, Damian Lazarus, Franky Rizardo en Patrice Bäumel. De volledige line-up vind je hierboven.

Het festival neemt bovendien dezelfde vorm aan als Extrema Outdoor Belgium in 2019. Vrijdag gaan de deuren open om 17:00 uur, zaterdag en zondag om 12:00 uur. Het einde is telkens om middernacht. Echter niet voor kampeerders op de camping, die ook weer wordt opgetrokken. Daar is een afterparty voorzien tot 3:00 uur ’s nachts.

Tickets

De bezoekers die zich vooraf hebben geregistreerd, krijgen voorrang op de verkoop en kunnen vanaf donderdagmiddag tickets bemachtigen. De officiële ticketverkoop start maandag 12 juli om 18:00 uur.

Voor de praktische organisatie van dit evenement volgt de organisatie de verplichtingen, richtlijnen en aanbevelingen van de overheden. Tickethouders worden hiervan op regelmatige basis van op de hoogte gebracht.


Extrema Outdoor Extra 2021

Vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september. Meer info en tickets: www.extrema.be. Zie ook de eventpage.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Extrema Noir: indrukwekkende line-up voor nieuwjaarsevent

Jeff Mills, Amelie Lens, Len Faki, Adam Beyer en een tiental andere artiesten sieren de line-up van Extrema Noir,...

Extrema Noir: op een spectaculaire manier 2022 beginnen

Extrema België begint het jubileumjaar op speciale wijze. De van oorsprong Nederlandse organisatie kondigt haar grootste indoor festival ooit...