maandag, november 30, 2020
Home Music Techno We Are Electric wil na uitverkocht debuut doorgroeien in 2016

We Are Electric wil na uitverkocht debuut doorgroeien in 2016

-

Festival-nieuwkomer We Are Electric wil na een uitverkocht debuut op het E3 Strand in Eersel doorgroeien in 2016. Organisatoren Paaspop Events en Mojo willen zowel qua capaciteit als duur uitbreiden.
Vorig jaar probeerde Welcome Home het al met een weekendfestival op het E3 Strand in Eersel, maar dat werd door tegenvallende kaartverkoop geannuleerd. Voor Paaspop Events en Mojo vormde dat geen reden om een al langer bestaande droom voor een ‘crossover dancefestival met camping’ dit jaar op datzelfde terrein door te zetten. Met resultaat: ‘WAE’ verkocht direct uit. Er kwam 15.000 man, van wie er 6.000 blijven slapen (of juist doorfeesten) op de camping.

In deze volle festivalmarkt stemt dat Paaspop Events-directeuren Chris Seijkens en Peter Sanders blij. Maar geloof in de ‘stap naar buiten’ (WAE kende al twee indoor edities in het Klokgebouw in Eindhoven) was er altijd. Sanders: “Een dancefestival waar veel acts live, exclusief én actueel zijn is er nog niet echt, zeker niet in het zuiden.”

Volgend jaar wil WAE 3 dagen programmeren, waar dat er nu 2 waren. Met Mojo, dat de programmering verzorgt, hebben ze natuurlijk wel dé troef in handen om acts uit de elektronische voorhoede te halen. Waarvan akte. Onder anderen Hudson Mohawke (met kakelvers album ‘Lantern’), Paul Kalkbrenner, Chase & Status, Noisia, Tiga en Netsky traden afgelopen weekend op in Eersel. Het Britse The Prodigy sloot als hoofdact af.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...