dinsdag, maart 2, 2021
Home Nieuws Fieldlab gelanceerd op ADE: Platform streeft naar terugkeer van events in lente...

Fieldlab gelanceerd op ADE: Platform streeft naar terugkeer van events in lente 2021

-

Fieldlab Evenementen is een nieuw platform dat, in samenwerking met onder meer de overheid, streeft naar de terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen in het voorjaar van 2021. Woensdag, tijdens het openingsprogramma van Amsterdam Dance Event, werd het gepresenteerd aan het publiek.

Als ceo van Backbone, een van de betrokken evenementenorganisatoren, vertelde Pieter Lubberts op ADE PRO over de ambitieuze missie van Fieldlab Evenementen. Het doel: Gevalideerde bouwstenen ontwikkelen als bewijslast van een veilige en betrouwbare aanpak. “De volle focus ligt op april 2021, dan willen we de evenementen terug.”

Fieldlab werkt in co-creatie met bedrijven, overheden, wetenschap, belangenorganisaties en publiek, om zo een breed vertrouwen te kweken.

Fieldlab: hoop op sneltests

- Advertisement -

Als een van dé hoopvolle middelen voor de korte termijn ziet Lubberts de sneltest. Daarmee zou bij de ingang van events gecheckt kunnen worden of bezoekers corona-vrij zijn. “Dat gaat echt helpen om veilige en verantwoorde events te realiseren.” Er is al mee getest in de Formule 1. “Als crew en publiek gezond is, kan iedereen genieten. Het komt nu op de markt dus laten we het inzetten.”

Op langere termijn investeert Fieldlab Evenementen ook in een zijprogramma voor digitale event-alternatieven.

>> Zie ook: Hoe ADE in 25 jaar de grootste danceconferentie ter wereld werd

ADE
Foto: Mark Richter

Drama

Lubberts draaide er in zijn interview op ADE niet omheen. “Wat de evenementenbranche momenteel overkomt is een drama. Er zijn al zoveel specialisten die hun baan verloren hebben. En voor het nieuwe talent is er momenteel geen werk. Als er niet snel perspectief komt, wil het talent wat daarna weer komt misschien niet meer in deze branche werken.”

Toch straalde de openingstalk van ADE PRO vooral hoop uit. “De event-industrie zal terugkomen”, aldus Lubberts. “Ik heb erg veel vertrouwen in haar kracht. Onze teams hebben altijd veel ruggengraat en flexibiliteit getoond. Ook na 7 maanden zonder festivals. We blijven nu eenmaal gek, gedreven en betrokken.”


ADE 2020

Volg ADE 2020 via ons liveblog en check hier onze warm-up-items richting de 25e editie.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Daft Punk volgens de man die ze als eerste buiten Frankrijk boekte: ‘Waanzinnig goed’

Na 28 jaar stopt Daft Punk ermee, maakte het duo maandag bekend. De Vlaamse techno-pionier Peter Decuypere was medio...

Bass music in maart: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....