maandag, november 29, 2021
spot_img
HomeNieuwsTIOH gaat op zoek naar de meest invloedrijke vrouwelijke dj's

TIOH gaat op zoek naar de meest invloedrijke vrouwelijke dj’s

-

Maandag 8 maart is Internationale Vrouwendag. Omdat artiestenlijsten nog altijd overbevolkt worden door mannen, is TIOH benieuwd: wie zijn nou de invloedrijkste vrouwelijke dj’s?

Daarom hebben we maandag een online enquête uitgezet, waarmee zowel het publiek als danceprofessionals kunnen aangeven wie volgens hen de toppers onder de vrouwelijke dj’s zijn.

De Nederlandse versie van de vragenlijst vind je hier. Er is ook een Engelse variant. De vragenlijst voor professionals wordt via een directe mailing verstuurd.

Positie vrouwelijke dj’s verbeterd?

Op deze Internationale Vrouwendag komt TIOH ook met een uitgebreide feature over de sekseverdeling in de dance. Er is de laatste jaren op panels en in de media veel aandacht uitgegaan naar de positie van vrouwelijke danceprofessionals. Heeft dat ook effect gehad?

- Advertisement -

In de dj-lijsten vooralsnog niet voldoende, zo lijkt het. In de dj-ranking van muziekplatform 3voor12 die vorige week verscheen staan maar 7 vrouwen (van de 50).


Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

In het kader van Internationale Vrouwendag hield TIOH’s Julie Brasser een rondvraag onder vrouwelijke professionals in de dance. Hoe zien ervaren én opkomende boegbeelden als Isis, MANDY en Daniela Haverbeck de verdeling tussen mannen en vrouwen, voor en achter de schermen? Lees de feature hier.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

EDM en future house in december: de tips van Juliano van der Knaap

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

My Most Memorable Gig: DJ Baba (NL)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...